TORTURI SI PRAJITURI

TORT CU MERE SI UN CONCURS DE PRAJITURIT



     Ati vazut cu totii in ultima perioada cum s-au perindat prin blogosfera culinara romaneasca o multime de retete delicioase, imbogatite de gusturi si arome deosebite date de produsele Dr. Oetker. Daca nu ati auzit sau citit despre asta o sa va spun eu despre ce este vorba:

     “În perioada 20 august – 31 octombrie Dr. Oetker demarează Campania națională “Îmbogățește aromele toamnei!”. Asadar, toată lumea este invitată să prăjiturească împreună cu cei dragi, aromând dulciurile preparate cu cele 7 esențe Dr. Oetker: Rom, Vanilie, Migdale, Cafea, Portocale, Lămâie și Mentă."

     Esențele de la Dr. Oetker sunt acum în sticluțe mai mari și au o aromă intensă care se menține și după coacere. Pe lângă deja clasicele esențe de Rom, Vanilie, Migdale și Cafea, Dr. Oetker ne oferă și 3 esențe cu extract natural de Portocale, Lămâie și Mentă.
     Dr. Oetker îți oferă șansa de a câștiga o bucătărie nouă. Cu doar 3 esente de 38 de ml cumpărate de la Dr. Oetker, poți să te înscrii în promoție, trimițând numărul bonului fiscal online, pe www.oetker.ro, sau prin sms la 1878. Poți astfel câștiga un voucher de 3000 de euro pentru utilarea bucătăriei tale, aparate pentru tarte sau multe alte ustensile de prăjiturit.
     Nu uita să intri pe site-ul http://www.promotii-oetker.ro/esente2012, unde te poți înscrie în campania națională de Esențe Dr. Oetker, îți poți alege rețeta preferată din rețetarul Dr. Oetker pregătit special pentru tine, sau poți participa la un miniconcurs cu premii.

     "Tortul cu mere" a fost prajitura aleasa de mine. Este o reteta cu un gust aparte care a fermecat intr-adevar toata familia. Iata reteta:

     INGREDIENTE: Pentru blat: 200 g unt moale
                                                     150 g zahăr pudră
                                                     1 plic Zahăr Vanilinat Dr. Oetker
                                                     1 plic Finesse coajă rasă de lămâie Dr. Oetker
                                                     4 ouă
                                                     200 g făină
                                                     1/2 plic Praf de copt Dr. Oetker

                                Pentru presărare: 100 g fulgi de migdale.

                                Pentru umplutură: ½ kg mere decojite, fără sâmburi
                                                               sucul de la o lămâie
                                                               1 vârf de cuţit cu scorţişoară
                                                               300 ml suc de mere
                                                               2 plicuri Tort Gelee transparent Dr. Oetker
                                                               20 g zahăr
                                                               1 linguriță Esență de mentă Dr. Oetker

                                Pentru cremă: 400 ml smântână dulce
                                                        4 linguri zahăr pudră
                                                        un vârf de cuţit cu scorţişoară
                                                        1 plic Foi de gelatină Dr. Oetker
                                                        70 suc de mere


     Prepararea blatului: Se amestecă untul cu zahărul pudră, zahărul vanilinat şi plicul de Finesse până se obţine o spumă. Se adaugă treptat ouăle.




     Făina se amestecă cu praful de copt și se amestecă în compoziția de mai sus. Se toarnă aluatul obtinut într-o formă de tort tapetată cu făină cu diametrul de 26 cm. Se întinde uniform aluatul şi se presară cu fulgii de migdale. Forma se introduce în jumătatea inferioară a cuptorului preîncălzit.

     Timp de coacere: cca. 45 de minute
     Cuptor cu aer fierbinte: 180ºC (preîncălzit)
     Cuptor cu gaz: treapta 3 (preîncălzit)



     Dupa ce s-a racit blatul il taiem in doua jumatati egale. Il punem intr-un platou si vom monta tortul cu ajutorul formei cu inel reglabil.

     Prepararea umpluturii de mere: Merele se taie în felii subţiri sau cubulete. Se amestecă bine cu sucul de lămâie, scorţişoara, sucul de mere, zahărul (va recomand sa adaugati zahar dupa gust; unele mere sunt mai acre, altele mai dulci) şi Tort Gelle şi se fierbe acoperit până se înmoaie. Se ia de pe foc și se adaugă esența de mentă. Lasam la racit. Cind umplutura ajunge la temperatura camerei o turnam peste prima jumatate de blat, nivelam si dam la rece pentru o ora.




     Prepararea cremei: Se bate smântâna cu zahărul pudră şi scorţişoara. Se pregăteşte gelatina conform instrucţiunilor de pe plic şi se încălzeşte împreună cu sucul de mere. Se amestecă gelatina cu frişca bătută si amestecam usor. Se întinde uniform crema peste umplutura rece. Se acoperă cu cel de-al doilea blat de tort, se apasă uşor şi se dă la rece pentru o oră sau pana a doua zi.




     Spor la prajiturit!
     Lia

     PS: Multumesc prietenei care m-a recomadat in aceasta campanie si in acelasi timp Roxanei Lupu pentru ca m-a acceptat printre blogurile participante.



Lia

4 comentarii :

Un produs Blogger.