Am auzit de foarte mult timp de aceasta reteta si cu toate acestea eu nu am preparat niciodata celebrul chec romanesc din albusuri. De aceasta data mama m-a impins, ca sa spun asa, catre aceasta reteta. Aveam albusuri ramase de la salata de boeuf si cu ele am pregatit acest chec. Am adaugat si merisoare confiate, iar rezultatul a fost un chec foarte bun pe care l-am mancat in timp record.
Reteta este preluata din Caietul cu retete al Violetei Postolache. Multumim Vio, reteta este foarte rapida si tot atat de gustoasa.
INGREDIENTE: 1 pahar albusuri
1 pahar zahar
1 pahar faina
25-30 g merisoare confiate
50 ml ulei
sucul si coaja de la jumatate de lamaie (optional)
Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare.
Adaugam putin cate putin zaharul si batem pana obtinem o spuma lucioasa. Adaugam uleiul, zeama de lamaie si faina si amestecam cu atentie sa nu se lase spuma de albusuri.
La sfarsit adaugam coaja rasa de lamaie si merisoarele pe care le-am hidratat cu apa calda de cind m-am apucat sa prepar reteta. Turnam compozitia obtinuta in tava de chec unsa cu unt si tapetata cu faina.
Coacem in cuptorul incins la 180°C pana incepe sa se rumeasca la suprafata.
Lasam la racit...daca rezistam, daca nu, dupa ce ii iese putin sufletul il feliem si ne minunam cat de bun poate sa fie.
Simplu si bun!
Sa aveti pofta,
Nico
Arata intr-un maaaaare fel, iar sita aia din prima fotografie imi place taaaaare mult! aproape ca am uitat de chec cand am vazut-o :P
RăspundețiȘtergereE minunat, ma bucur ca l-ai incercat!
Vio, imi place sinceritatea ta si ma bucur ca iti place checul, chiar si sita din fotografii :P
Ștergere