Fileurile de hering sunt delicioase in aceasta reteta de inspiratie scandinava, care le combina cu paste fierbinti si ceapa rosie crocanta. Serviti-le cu paine de secara.
INGREDIENTE: 1 conserva cu file de hering
75 g castraveti murati, scursi si taiati fasiute subtiri
1 ceapa mica rosie feliata subtire
4 rosii curatate de samburi si tocate
1 lingura mustar de Dijon
4 linguri suc de mere
2 linguri ulei de masline
1 lingura marar proaspat tocat
340 g gnocchi Arnos
sare si piper dupa gust
Se taie fileurile de hering fasii subtiri, se pun intr-un castron si se amesteca cu castravetii murati. Se adauga jumatate din ceapa rosie si rosiile tocate.
Se bate impreuna mustarul, sucul de mere, uleiul si mararul, cu sare si piper. Se toarna acest dressing peste mixtura de heringi si se amesteca bine. Se acopera si se pun deoparte cat timp se fierb pastele, astfel ca aromele sa se amestece si sa se dezvolte.
Se fierb pastele conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce sunt al dente. Catre sfarsitul timpului de gatit al pastelor, se scurge dressingul din mixtura de heringi.
Se scurg pastele bine si se rastoarna intr-un castron. Se adauga dressingul din mixtura de heringi si se amesteca bine. Se adauga mixtura de heringi si amestecam. Ornam cu ceapa rosie ramasa si cu firele de marar, dupa care se serveste imediat.
Pofta buna,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu