Cu toate ca inca mai este post, pentru cei care nu postesc (initial am scris poftesc, cu toate ca in mintea mea era postesc
INGREDIENTE: 1 piept de pui
1 dovlecel
1-2 ardei grasi de diferite culori (rosu, galben)
2 carnati picanti
2 cepe potrivite
1 bucata de kaizer afumat
sare si piper dupa gust
condimente pentru carne de pui
ulei de masline
bete pentru frigarui de lemn sau metal
Dovlecelul, ceapa si carnatii se taie rondele de aprox. de 0,5 cm.
Ardeiul il curatam si il taiem bucati potrivite, iar kaizerul il taiem felii.
Ingredientele mele la final pregatite si taiate aratau asa:
Pe betele de frigarui montam ingredientele pregatite. Ca si regula de baza, sau cel putin asa imi plac mie, intotdeauna bucata de carne va fi incadrata de slanina sau de feliute de carnat; intre, alternam cu legumele. Se vede din fotografia de mai jos cum alterneaza carnea si legumele:
Puteti folosi si rosii chery daca aveti, daca le faceam pe gratar in gradina as fi pus si eu, dar avand in vedere ca la cuptorul aragazului timpul de frigere se mareste considerabil, am renuntat. Rosiile s-ar fi copt in exces devenind moi si flescaite
Asezam frigaruiile intr-o tava teflonata, le presaram cu sare si cu putin ulei de masline.
Bagam tava in cuptorul incalzit, pe treapta grill. Temperatura la mine pe aceasta treapta este de 180°C, presupun ca este standard. Lasam frigaruile la cuptor pana se rumenesc, intorcandu-le si pe cealalta parte pentru a fi pregatite uniform.
Servite cu cartofi prajiti, vor fi "super, mega deliciose" - cum ar spune fiul meu Lukáš.
Sa aveti pofta si spor in toate,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu