APERITIVE SI SALATE

PESTO DE LEURDA CU MIGDALE



     Leurda, vestitoarea primaverii este o planta medicament, consumata atat de animalele din padure cat si de om. In prezent, leurda este considerata mai puternica din punct de vedere terapeutic decat usturoiul, care la randul sau este unul dintre cele mai folosite si apreciate medicamente naturale din lume. Leurda a crescut libera, neinfluentata de mana omului, pastrandu-si neatinse insusirile cu care a fost inzestrata. Asa se explica faptul ca are efecte terapeutice atat de puternice.
     Motive intemeiate, care sa ne determine sa consumam an de an delicatele frunze de leurda. Am facut pesto de leurda in acest an de cel putin 4 ori, am incercat cu nuci, cu migdale, cat si cu muguri de pin. Fiecare varianta este la fel de gustoasa. Ba chiar am bagat si la congelator pesto gata preparat. Nu stiu cum se va comporta dupa dezghetare, daca isi va pastra gustul si mirosul usor usturoiat, o sa vedem si sa va scriu ulterior impresiile mele.





     INGREDIENTE: 100 g leurda
                                60 g migdale (seminte de pin, floarea soarelui, nuci)
                                60 g parmezan ras
                                125 ml ulei de masline
                                2 lingurite suc proaspat de lamaie
                                sare si piper dupa gust

     Leurda se spala si i se rup coditele. Tamponam frunzele de leurda cu servetele absorbante pentru a elimina apa in exces.
     Parmezanul se rade sau se taie cubulete, pe care inainte de a adauga celelalte ingrediente il maruntim la robot (tocator). Adaugam celelalte ingrediente, pe rand sau toate odata daca recipientul tocatorului va permite. Mixam pana cand obtinem o pasta fluida, omogena.
     Servim pesto pe felii de paine prajita la micul dejun, cu paste sau ca si sos alaturi de fripturi de carne. Este delicios!






     Sa aveti pofta prieteni!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.