Bine v-am regasit!
Am avut o dupa-amiaza frumoasa, dar asa dintr-o prostie, mi s-a stricat ziua si am ajuns sa fiu deprimata. Stiu ca nu intereseaza pe absolut nimeni acest aspect, si asta ma face sa ma simt si mai rau. Dar nu conteaza, iese soarele si pe strada mea.
Ieri am fost la "Cabana Minunea" si am adunat fructe coapte de coacaze si ... levantica. Imi cumparasem deja levantica de pe saitul "Pastai de vanilie", dar inca nu am cum sa o folosesc: este in Romania. Si cum la cabana aveam doua tufe de levantica, nu am mai rezistat si am purces la treaba. Astazi a fost si ultima zi de scoala, asadar mi-am luat ramas bun de la colegi si i-am incantat cu briose cu levantica si ciocolata. Au placut tare mult briosele mele, chiar daca, si imi cer scuze, fotografiile nu sunt reusite. In ultima perioada nu mai am chef de fotografiat si de aceea nici inspiratie. Asadar, nu va lasati inselati de fotografii, briosele sunt absolut fantastice.
BRIOSE CU LEVANTICA SI GLAZURA DE ZAHAR
INGREDIENTE: 180 g zahar pudra
180 g unt
3 oua
180 g faina
1 lingura levantica proaspata sau o jumatate de lingura uscata
1 lingurita de extract de vanilie
2 linguri lapte
Glazura de zahar: 180 g zahar pudra
6 lingurite de apa
colorant alimentar (optional)
1 lingurita flori de levanticaIntr-un castron amestecam spuma untul la temperatura camerei cu zaharul pudra.
Adaugam ouale, le incorporam si in continuare vom adauga levantica (in reteta de baza era specificat pentru levantica proaspata sa fie taiata fin, dar eu nu am maruntit-o), faina, extractul de vanilie si laptele.
Amestecul obtinut il vom turna in forma pentru briose unsa cu unt si tapetata cu faina in cazul in care nu avem cosulete de hartie. Vom umple formele 2/3 cu aluat.
Coacem briosele in cuptorul incins la 180°C pentru 30 pina la 40 de minute.
Dupa ce s-au copt si racit le vom glazura cu glazura de zahar obtinuta din amestecarea ingredientelor. In glazura putem adauga si putin extract de vanilie. Daca dorim putem folosi si colorant alimentar mov. Am facut glazura de doua ori de aceea am avut briose glazurate in doua nuante. Dupa ce imbracam briosele in glazura le vom presara cu flori de levantica.
Pofta buna,
Nico
Arata foarte bine si cu siguranta au fost gustoase,mie una imi place aroma lavandei !
RăspundețiȘtergereO zi frumoasa!
Mersi Mimmi...si mie imi place, insa sotului nu...asa ca m-am luptat singura cu sase dintre ele...hahaha. Pupici, Nico
ȘtergereNu stiu ce sa zic...am vazut multe preparate cu levantica,am zis ca o sa incerc,dar imi este teama ca nu o sa placa gustul!Cam cu ce zici ca se aseamana?
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
Buna Janet. Pai nu stiu. In primul rand reteta brioselor este de un chec asa mai fin, deci la prima muscatura se simtea gustul checului, dupa care cu fiecare rontaiala se simtea aroma de levantica si un gust asa putin picant daca mestecam o bucatica de levantica. Sunt bune, sincer, nu te teme. Incearca, la tine am vazut retete deosebite si nu cred ca vei avea pribleme cu gustul. Au miros si gust de levantica. Toate cele bune, Nico.
ȘtergereMultumesc de lamuriri,Nico!Negresit voi incerca!
RăspundețiȘtergereO zi minunata!
La fel si tie draga mea!
ȘtergereNu stiu de ce iti cer scuze pt. fotografii, deoarece sunt minunate, ca de fiecare data! Imi place, in mod special, fotografia cu briosele cu glazura alba si flori de levantica deasupra. Sunt convinsa ca au fost minunate. Te puup
RăspundețiȘtergereMultumesc Liana! Draga de tine, ai mai aparut, ca nu stiam nimic, ce mai faci. Te pup si eu.
ȘtergerePs: Nu stiu daca mai venim acasa. In acest moment balanta inclina la nu. Nico
Cat de bine poate sa arate! Nu am folosit inca levantica, dar sigur o voi face. Pana atunci servesc una de la tine. Pup si week-end placut!
RăspundețiȘtergereMersi Sara, esti o draguta. Serveste cu placere. Nico
Ștergere