ALTE DESERTURI

SALAM CU FRUCTE USCATE



     Astazi, eu, Lia, o sa va prezint o reteta pe care am invatat-o de la Nico si pe care mi-a trimis-o mai demult. De fapt si reteta este mai veche, dar in forma ei actuala (si aici ma refer la ingredientele bio) va participa la concursul organizat de Plafar. M-am gandit ca este timpul sa cunosc si eu bloggeri de pe la noi, in carne si oase zic, si de aceea ma prezint la raport cu aceasta reteta. Sper sa va placa si sa o incercati.




     INGREDIENTE: 100 g foi de napolitane
                                50 g stafide bio
                                50 g alune bio de padure 
                                50 g nuci 
                                50 g migdale bio
                                50 g caise bio intregi
                                50 g banane uscate bio
                                50 g ananas uscat bio
                                50 g merisor bio
                                3 buc oua 
                                200 g de zahăr pudră 
                                2 linguri de cacao 
                                250 g unt

     Alunele, nucile şi migdalele le prajim intr-o tigaie. 


     Dupa ce s-au uscat si prajit bine le taiem in bucati mici.
     Fructele (caisele, bananele, merisoarele, ananasul) le taiem bucatele.


     Foile de napolitane le rupem in bucati si le punem intr-un castron incapator. Peste ele vom adauga stafidele, celelalte fructe, nucile, migdalele si alunele de padure. Le amestecam pe toate usor.


     Ouăle cu zahărul şi cacaoa le mixam si apoi le incalzim la bain-marie. Adugam treptat untul cubulete si amestecam continuu. Acest amestec nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Cind s-a topit untul, vom turna tot amestecul peste foile de napolitane si fructe. Amestecam pana la omogenizare si lasam la odihnit 15 minute.
     Pe o folie vom presara zahar, turnam compozitia obtinuta si formam un sul cilindric pe care incercam sa il presam cat mai bine. 


     Capetele salamului le vom lega si il vom da la frigider pana a doua zi.


     Înainte de servire vom taia salamul in felii subtiri. 


     Servim alaturi de o cafea aromata si fierbinte.


     Chiar daca fotografiile nu sunt asa reusite, va garantez ca acest salam cu fructe uscate este un deliciu.

     Pofta buna!
     Lia




     PS: Celor ce va face placere va invit sa imi votati reteta in aplicatia Plafar de pe Facebook. Multumesc.


Lia

2 comentarii :

Un produs Blogger.