Astazi, eu, Lia, o sa va prezint o reteta pe care am invatat-o de la Nico si pe care mi-a trimis-o mai demult. De fapt si reteta este mai veche, dar in forma ei actuala (si aici ma refer la ingredientele bio) va participa la concursul organizat de Plafar. M-am gandit ca este timpul sa cunosc si eu bloggeri de pe la noi, in carne si oase zic, si de aceea ma prezint la raport cu aceasta reteta. Sper sa va placa si sa o incercati.
INGREDIENTE:
3 buc oua
2 linguri de cacao
Alunele, nucile şi migdalele le prajim intr-o tigaie.
Dupa ce s-au uscat si prajit bine le taiem in bucati mici.
Fructele (caisele, bananele, merisoarele, ananasul) le taiem bucatele.
Foile de napolitane le rupem in bucati si le punem intr-un castron incapator. Peste ele vom adauga stafidele, celelalte fructe, nucile, migdalele si alunele de padure. Le amestecam pe toate usor.
Ouăle cu zahărul şi cacaoa le mixam si apoi le incalzim la bain-marie. Adugam treptat untul cubulete si amestecam continuu. Acest amestec nu trebuie sa ajunga la punctul de fierbere. Cind s-a topit untul, vom turna tot amestecul peste foile de napolitane si fructe. Amestecam pana la omogenizare si lasam la odihnit 15 minute.
Pe o folie vom presara zahar, turnam compozitia obtinuta si formam un sul cilindric pe care incercam sa il presam cat mai bine.
Capetele salamului le vom lega si il vom da la frigider pana a doua zi.
Înainte de servire vom taia salamul in felii subtiri.
Servim alaturi de o cafea aromata si fierbinte.
Chiar daca fotografiile nu sunt asa reusite, va garantez ca acest salam cu fructe uscate este un deliciu.
Pofta buna!
Lia
PS: Celor ce va face placere va invit sa imi votati reteta in aplicatia Plafar de pe Facebook. Multumesc.
PS: Celor ce va face placere va invit sa imi votati reteta in aplicatia Plafar de pe Facebook. Multumesc.
E tare tentant... servesc o felie. Week-end placu!
RăspundețiȘtergereMultumim Sara, si voua asemenea.
RăspundețiȘtergere