CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PUI CU BAMBUS IN SOS ALB

 

     Asa cum ati aflat din postarea anterioara, duminica la masa de pranz am gatit mancare chinezeasca. O supica tare, tare buna; iar ca felul doi am pregatit tot o reteta inspirata de pe blogul Andreea's Chinesefood .
Ambele retete au fost foarte pe gustul nostru; de aceea vi le prezint si voua, poate va decideti sa achizitionati toate ingredientele si sa treceti la treaba. In acelasi timp ma voi inscrie si la concursul organizat de Andreea.

     INGREDIENTE: 2 piepturi de pui
                                140 g muguri bambus din conserva, lamele
                                300 ml supa de pui
                                1 bucata ghimbir
                                4 catei de usturoi
                                2 fire ceapa verde
                                4 lingurite amidon
                                4 linguri sos de soia
                                4 lingurite  vin de orez
                                4 lingurite ulei vegetal
                                2 lingurite ulei de susan
                                4 lingurite zahar
                                2 lingurite sare


     Incepem cu pregatirea ingredientelor. Pentru pregatirea mancarii chinezesti este musai sa avem toate ingredientele pregatite. Totul se pregateste la foc iute si de aceea daca nu le avem pregatite din timp, mancarea nostra poate sa fie compromisa.
     Asadar, curatam si taiem pieptul de pui fasai.


     Vom continua cu marinarea carnii de pui. O punem intr-un castron incapator si adaugam peste ea o lingurita de sare, doua linguri din sosul de soia, doua lingurite vin de orez si doua lingurite amidon. Amestecam bine cu o lingura, acoperim cu folie alimentara si dam la rece pentru minim 20 de minute sau pina cind suntem gata cu pregatirea celorlalte ingrediente.


     Vom taia in fasai bucata de ghimbir


     si partea alba de bucatile de ceapa.


     Intr-un castron vom amesteca supa de pui impreuna cu 1 lingurita sare, zaharul, doua linguri de sos de soia, doua lingurite amidon si uleiul de susan.


     Mugurii de bambus ii taiem lamele daca nu gasim conserva cu lamele de bambus gata taiate. Eu l-am trimis pe sot la cumparaturi si binenteles ca a venit acasa cu o conserva de muguri de bambus intregi pe care a trebuit sa ii feliez eu. Avand toate ingredientele pregatite putem incepe pregatirea mancarii.
     Intr-o tigaie punem jumatate din cantitatea de ulei vegetal si vom praji la foc iute bucatile de carne de pui. Cind s-au rumenit le scoatem pe o farfurie.






     Intr-o tigaie wok adaugam cealalta jumatate de ulei vegetal si vom pune la prajit ghimbirul si ceapa feliate.


     Vom cali pret de cateva secunde la foc iute, dupa care vom adauga cateii de usturoi zdrobiti (nu foarte tare pentru ca in final acestia vor fi aruncati si trebuie sa ii putem recupera din tigaie).


     Cind s-au rumenit usor ii vom scoate din tigaie si vom adauga lamelele de bambus.


     Calim si lamelele de bambus impreuna cu celelalte legume aproximativ un minut, dupa care adaugam fasaile de pui rumenite mai inainte.


     Amestecam bine si in final vom adauga amestecul de supa de pui si celelalte sosuri. Lasam la foc cateva secunde cat sa se ingroase sosul, potrivim de sare daca este cazul si putem servi.


     Vom servi carnea de pui garnisita cu frunze de ceapa verde taiate oblic impreuna cu orez fiert.






     Este foarte gustos si satios.


     Sa aveti pofta,
     Nico


Nicoleta Grófová

6 comentarii :

  1. Nu asi refuza o portie, asa bine arata. Pup!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mersi Sara, poti incearca reteta. Toate retetele Andreei sunt deosebite.

      Ștergere
  2. Vai cat de bine arata! Felicitari! Ma bucur ca ai ales aceasta reteta!

    RăspundețiȘtergere
  3. Buna, as putea sa folosesc acesti muguri de bambus Shan Shi la borcan pentru reteta?
    https://www.catalomat.ro/kaufland/catalog-nou-bucureti-de-miercuri-14-02-2018/?page=2
    Multumesc.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna seara. Sigur, sunt ok, ii puteti folosi cu incredere. Am avut si eu alte produse de la ei. Spor la bucatarit!

      Ștergere

Un produs Blogger.