O prajitura foarte buna, aromata si crocanta, realizata din cateva ingrediente simple: biscuiti, ciocolata si unt de cocos. Acesta din urma este ingredientul minune care defineste aceasta prajitura si pe care binenteles l-am intrebuintat in realizarea ei.
A fost prima data cind am folosit unt de cocos si totul a fost posibil multumita Danei Cristea si magazinului KaBea. In luna aprilie, Dana Cristea a organizat un concurs a carei castigatoare am fost. Va multumesc fetelor, premiile au fost minunate. Le-am folosit si le voi folosi cu placere, acest articol fiind o dovada a acestui fapt.
Cum printre premii se numara si unt de cocos, la prima cautare pe internet a unei retete cu acesta, google mi-a adus informatii despre aceasta prajitura. Mi s-a parut interesanta si am trecut la executarea ei.
INGREDIENTE: 150 g ciocolata amaruie
450 g ciocolata cu lapte
150 g unt de cocos
200 g smantana pentru frisca
2 pliculete zahar vanilat
250 g biscuiti
1 lingura de rom
1 tava de cozonac 25 x 11 cm pentru asamblat prajitura
Pregatirea cremei de ciocolata: Intr-o cratita cu strat ceramic Delimano punem ciocolata rupta bucatele, smantana si untul de cocos. O sa ma intrebati de ce Delimano? Pentru ca este exact cratita de care avem nevoie.
V-ati saturat sa tot folositi vase de care mancarea se lipeste, trebuie sa amestecati continuu si se curata extrem de greu?
Fie ca gatiti in fiecare zi sau doar ocazional, – cu siguranta veti fi impresionat de cat de usor preparati mancarea preferata folosind vasele cu strat ceramic.

Dupa ce ciocolata s-a topit si crema este omogena, adaugam zaharul vanilat si romul. Amestecam si lasam deoparte.
Tava de chec o imbracam cu folie alimentara sau cu hartie de copt in cazul meu. Incepem sa asamblam prajitura procedand astfel. Pe fundul tavii turnam un strat subtire de ciocolata, peste care asezam pe latime biscuitii ca in imagine.
Turnam un alt strat de ciocolata si mergem mai departe cu asezatul biscuitilor. Repetam operatiunea de inca 4-5 ori sau pina cind terminam bicuitii si crema de ciocolata. Binenteles ca ultimul strat va fi ce ciocolata.
Dam prajitura la rece pentru minim 5 ore sau pana a doua zi. Asa era specificat in reteta originala, insa va pot confirma ca dupa 5 ore prajitura nu este bine inchegata si crapa la taiat. Normal ca la insistentele fiului meu si dupa recomandarea din reteta am taiat-o, am si fotografiat-o, dar nu are rost sa va mai incarc memoria si cu acele fotografii. Cert este ca peste noapte prajitura se transforma in ceva super crocant si foarte gustos. Fotografiile prezentate sunt dupa ce am lasat prajitura o noapte la frigider.
Sper ca v-am convins ca este un desert rapid, foarte usor de preparat si tot atat de gustos.
Spor in toate va doresc,
Nico
Super !Imi place ca e "ciocolatoasa" si rapida!
RăspundețiȘtergereBanuiesc ca nu mai e demult ! :*
Asta mi-a placut si mie, ca este super "ciocolatoasa", eu fiind fan ciocolata. Mananc si noaptea cind ma trezesc sa beau o gura de apa...mai cu o bucata de ciocolata. Si normal ca a disparut ca o naluca. A ramas numai amintirea ei. :)
ȘtergereClar pe gustul nostru pentru ca are ciocolata!Weekend placut!
RăspundețiȘtergereMultumim hapleablog. Bine ai venit pe la noi! Te mai asteptam. Nico
ȘtergereDelicioasa si cu multa ciocolata...nemaipomenita prajitura! Imi place foarte mult..ador ciocolata. Trebuie sa vad unde gasesc unt de cocos...si o fac sigur. Ai dreptate ,in vasele cu strat ceramic se gateste de minune, am si eu ..sunt super.
RăspundețiȘtergereNico, am uitat sa iti raspund la vremea respectiva, imi cer scuze....sunt curioasa daca ai incercat prajitura....v-a placut?
ȘtergereIn loc de unt de cocos ce putem folosi?
RăspundețiȘtergereBuna ziua. Specificul acestei prajituri este exact acest unt de cocos. Untul de cocos are proprietatea ca se solidifica destul de rapid si invers. Legat de intrebarea dvs, cred ca puteti incerca si cu unt normal...nu am incercat asa, dar am mai vazut pe internet retete asemanatoare cu unt normal. O zi frumoasa, Nicoleta
Ștergere