Aceasta reteta cu penne rigate, ciuperci, mazare si ardei este delicioasa. Folosind o cantitate mica de branza Camembert, ne asiguram ca sosul este cremos si plin de savoare, dar fara sa contina prea multe grasimi.
INGREDIENTE: 225 g penne rigate
170 g mazare boabe
2 linguri ulei de floarea-soarelui
1 ardei gras rosu curatat de seminte si tocat
225 g ciuperci taiate in sferturi, daca sunt mari
30 g faina
600 ml lapte
1 lingura mustar de Dijon
55 g branza Camembert taiata bucatele
sare si piper dupa gust
Toping: 30 g branza Cheddar rasa
55 g firimituri proaspete de paine sau pesmet
Se incalzeste cuptorul la 220°C.
Se fierb pennele conform instructiunilor de pe ambalaj pana ce sunt al dente. Se adauga mazarea in ultimele 2 minute. Dupa fierbere se scurg bine pastele si mazarea.
Se incinde uleiul intr-o cratita cu fundul gros si se gateste ardeiul gras 1-2 minute. Se adauga ciupercile si se gatesc 2-3 minute sau pana ce se inmoaie, amestecand ocazional. Se adauga faina, apoi se incorporeaza treptat laptele si se da in clocot, amestecand. Se fierbe incet, pana ce sosul se ingroasa .
Se adauga mustarul si branza Camembert si se asezoneaza dupa gust. Se amesteca pana ce branza s-a topit si se adauga pastele cu mazarea. Se amesteca bine.
Se toarna mixtura obtinuta intr-un vas termorezistent.
Separat, se amesteca branza Cheddar cu firimiturile de paine (vezi foto mai sus) si se presara peste mixtura de paste. Se pun la cuptor 10-15 minute sau pana cand se rumenesc putin si incep sa bolboroseasca. Se servesc fierbinti.
Pofta buna,
Nico
Ador pastele de orice fel, iar cu acestea mi-ai facut o pofta mortala!
RăspundețiȘtergereSi noi suntem fani paste...de aceea nu ratam nici o experienta noua cu paste. Weekend placut in continuare, Nico
Ștergere