ALTE DESERTURI

BUDINCA DE PASTE CU BANANE CARAMELIZATE




     O reteta inedita pe care cei mici o vor indragi cu siguranta. Bananele caramelizate ii dau un gust deosebit.

     INGREDIENTE: 200 g paste gartene
                                   6 banane
                                   1 pastaie de vanilie
                                   800 ml lapte
                                   60 g unt
                                   200 g zahar brun


     Intr-un cratita punem laptele la fiert impreuna cu 80 g de zahar. Taiem pastaia de vanilie si ii scoatem semintele cu ajutorul unui cutit. Atat pastaia, cat si semintele le adaugam in cratita in care am pus laptele la fiert. Cind laptele incepe sa clocoteasca adaugam pastele gartene si fierbem conform indicatiilor de pe ambalaj pana sunt al dente.


     Acoperim cu un prosop si lasam 10 minute la odihnit.




     Intr-o alta cratita punem la topit untul impreuna cu 60 g zahar. Cind zaharul s-a caramelizat adaugam bananele si le lasam cate 2 minute pe fiecare parte sa se caramelizeze.


     Amestecam bananele cu laptele si pastele gartene si punem intreaga compozitie intr-un vas ceramic.


     Presaram cu cantitatea de zahar brun ramasa si introducem vasul in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste pe deasupra.


     Servim budinca atat calda, cat si rece. In ambele variante este foarte gustoasa.

     Pofta buna!
     Nico

Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. Ce bine suna acest desert, imi place asocierea! Cu siguranta e aromat si mai mult decat delicios.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paula, sarutmana. Copii au fost cei mai incantati si l-au mancat cu pofta. O seara frumoasa, Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.