CARNE SI MANCARURI CU CARNE

ARDEI UMPLUTI CU CARNE DE CURCAN



     Ardeiul umplut este una dintre mancarurile mele preferate. Gatesc de cele mai multe ori retete din bucataria slovaca datorita faptului ca sotul meu nu este obisnuit cu mancarurile noastre si de fiecare data stramba din nas cind ii ofertez ceva din bucataria romaneasca. In final, daca ma supar si pregatesc mancarea respectiva, ii place si mananca cu pofta.
     Ardei umplut pregatesc cel mai des, atat din ardei proaspat vara, cat si din ardei congelat iarna. Reteta de fata este pregatita din ardei congelat si a fost gatita in februarie 2012. Cu toate ca fotografiile sunt uratele, chiar si asa, reteta o voi posta avand in vedere ca este parte din mine, din bucataria mea si din blogul meu.

     INGREDIENTE: Pentru umplutura:  1 kg piept de curcan
                                                                1 ceapa potrivita
                                                                2-3 linguri rase de orez
                                                                4 linguri suc de rosii (din cele 500 g de la sos)
                                                                1 ou
                                                                sare si piper dupa gust
                                                                patrunjel verde
                                                                2-3 linguri faina

                                Pentru sos:  2 cepe potrivite
                                                    500 ml suc de rosii
                                                    sare si piper dupa gust
                                                    patrunjel verde sau marar
                                                    ulei pentru prajit ceapa

                                                    8 ardei grasi


     Orezul il spal si il pun la inmuiat in apa calduta pana pregatesc celelalte ingrediente necesare pentru umplutura.
     De fiecare data ardeiul umplut il pregatesc din piept de curcan de tara. Cind mama imi trimite un curcan, imediat scot dupa oase pieptii si impreuna cu o bucata generoasa de grasime, chiar si cu pielea de pe piept, bag carnea in pungi la congelator. Ulterior o decongelez si cu ajutorul robotului o fac pasta. Din acest amestec pregatesc ardei umplut sau ciorba de perisoare. Cateodata o mai combin si cu o mana de carne de porc, depinde de ce resturi mai am prin congelator.
     Odata carnea tocata, o pun intr-un castron si adaug un ou, suc de rosii, patrunjel tocat, sare si piper dupa gust.
     Ceapa o tai cubulete cat mai micute si impreuna cu orezul scurs de apa o adaugam in castronul cu carnea.
     Framantam pana obtinem o pasta omogena cu care vom umple ardeii.




     Ardeilor le taiem capacul si ii curatam in interior de seminte si nervuri. Capacele ardeilor le tai cubulete si le folosesc la sos. In cazul de fata am folosit ardei congelat pe care il scoatem din congelator cind umplutura este gata. Daca se decongeleaza ardeii se inmoaie si este mai greu sa fie umpluti.
     Umplem fiecare ardei cu carne si avand in vedere ca nu le voi pune capacele, ii scufund in faina pentru a fi sigura ca nu va iesii carnea din ardei...cu toate ca niciodata nu mi-a curs, asa m-am obisnuit.


     Ardeii fiind umpluti, vom pregati sosul.
     In uleiul incins prajim ceapa taiata cubulete. Cind este aurie adaugam si bucatelele de ardei ramase de la capace si calim mai departe. Adaugam sosul de rosii si cind incepe sa fiarba asezam in oala ardeii umpluti.


     Completam cu apa cat sa acopere ardeii, saram dupa gust si adaugam si patrunjel sau marar tocat fin.





     Servim cu smantana sau iaurt. Absolut delicios!

     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.