Dupa cum stiti probabil datorita banner-ului care este pus pe blog, am fost selectata si mi s-a facut onoarea de a fi "Bucatar Real". Am fost tare bucuroasa pentru ca in urma acestei campanii unul dintre faimoasele si delicatele vase Pyroflam urma sa ajunga la mine.
Asa a fost, si de la organizatori am primit o caserola rotunda de 2 l care m-a cucerit pe loc. I-am spus "delicata" pentru ca albul stralucitor si capacul transparent mi-au transmis acest mesaj. Dar totusi datele tehnice ale produsului ne vor convinge pe loc, ca pe langa aspectul delicat, caserola Pyroflam merita a fi achizitionata. Pentru ca este vasul care se poate aseza oriunde: in frigider, in cuptor, pe aragaz, pe masa si chiar in masina de spalat vase. Este din vitroceramica si cu capac de sticla borosilicata, rezistenta la fluctuatii de temperatura de pina la 450 °C si de o calitate inalta.
Asadar, dragii mei, inca mai aveti timp pina pe 04.07.2012 sa intrati in posesia ei la un pret special datorat punctelor ce le puteti acumula pina la 20.06.2012. Eu zic ca merita cu prisosinta sa aveti un astfel de vas in bucatarie. Este multifunctional si are un design foarte atragator in comparatie cu alte produse similare.
Acesta este vasul Pyroflam primit de la Real pe care nu puteam sa nu il fotografiez langa trandafiri, florile mele preferate. Nu-i asa ca-i delicat si numai cand il privesti te cuprinde romantismul? Pe mine cel putin da.
Ei bine, si acum veti spune: ai primit vasul, dar ce ai facut cu el? Ce puteam sa fac altceva decat sa prepar ceva bun si delicios? Si prima reteta care mi-a venit in minte si care ma cucereste de fiecare data cu gustul ei irezistibil a fost tot tagine asa cum am scris in articolul anterior. Am meditat si cochetat cu ideea de a face altceva, dar ai mei daca auzisera de tagine, normal ca nu am mai avut nici o sansa sa fac altceva. A trebuit sa ma conformez si sa raman la reteta propusa initial. Zis si facut!
TAGINE DE VITEL CU CARTOFI SI MASLINE NEGRE
INGREDIENTE: 500 gr carne de vitel (sau de vita daca nu gasim vitel)
4 cartofi mari
200 gr masline negre
1 ceapa rosie mare
2-3 graunti de usturoi
1/2 ceasca de ulei de masline
1 l apa
sare si piper negru dupa gust
condimente: 1 lingura curcuma
1 lingurita ghimbir macinat
1 lingura patrunjel verde tocat marunt
Trebuie sa punem la treaba vasul Pyroflam primit si de aceea ma voi apuca voioasa sa pregatesc ingredientele.
Cartofii ii curatam de coaja si fiecare jumatate o taiem in sferturi.
Trebuie sa punem la treaba vasul Pyroflam primit si de aceea ma voi apuca voioasa sa pregatesc ingredientele.
Cartofii ii curatam de coaja si fiecare jumatate o taiem in sferturi.
Ceapa rosie o curatam si o taiem solzisori.
Carnea de vitel o spalam si o taiem cubulete, la fel si usturoiul.
In caserola Pyroflam punem uleiul de masline si cind s-a incins adaugam carnea si ceapa solzisori.
Innabusim la foc mic pina cand sucul lasat de carne se evapora.
Adaugam usturoiul, piper negru, curcuma si ghimbir. Punem apa, potrivim de sare, acoperim cu capacul caserola Pyroflam si lasam la fiert la foc mic pina cand carnea incepe sa se inmoaie. Cind carnea se patrunde vom adauga cartofii si coaja de lamaie taiata cubulete mici. Eu am adaugat si miezul lamaii taiat in sferturi. Daca este nevoie mai adaugam apa, acoperim si iarasi lasam la fiert la foc mic. Inainte de a fi gata tagine si inchide focul vom adauga maslinele negre fara samburi si patrunjelul taiat marunt.
Mancarea fiind gata o vom servi alaturi de cous-cous. De aceasta data am avut noroc sa gasesc cous-cous pregatit in stil marocan. A fost foarte bun, usor picant, iar pe viitor m-am decis sa incerc sa amestec la pregatirea cous-cous-ului pentru tagine marocana din condimentele trecute ca si ingrediente pe cutia cumparata. Nu o sa iasa la fel cu siguranta, dar macar va avea o tenta "marocana"....hahaha
Am pregatit si pentru voi cate o farfurie. In unele fotografii am incercat o abordare a bucatariei moderne,
iar in cele de mai jos am incercat sa imit stilul rustic, specific marocan.
Sper sa va fi facut pofta si in acelasi timp imi doresc sa nu cugetati in momentul in care va veti cumpara un vas pentru dvs. doamnelor. Cu siguranta vasele Pyroflam isi merita faima si nu trebuie sa cugetati daca sa il cumparati sau nu. Mancarea gatita in vasul Pyroflam primit a fost pur si simplu delicioasa, iar carnea a ramas frageda si suculenta. Dupa gatire vasul Pyroflam s-a curatat perfect si nu a ramas patat de la curcuma cum mi s-a intamplat in cazul altor vase. Si daca ne mai gandim si la celelate avantaje amintite la inceputul articolului cu siguranta "Pyroflam de la Real este fara de egal!"
Spor la cumparaturi si la adunat puncte Real va doresc!
A voastra,
Nico
Innabusim la foc mic pina cand sucul lasat de carne se evapora.
Adaugam usturoiul, piper negru, curcuma si ghimbir. Punem apa, potrivim de sare, acoperim cu capacul caserola Pyroflam si lasam la fiert la foc mic pina cand carnea incepe sa se inmoaie. Cind carnea se patrunde vom adauga cartofii si coaja de lamaie taiata cubulete mici. Eu am adaugat si miezul lamaii taiat in sferturi. Daca este nevoie mai adaugam apa, acoperim si iarasi lasam la fiert la foc mic. Inainte de a fi gata tagine si inchide focul vom adauga maslinele negre fara samburi si patrunjelul taiat marunt.
Mancarea fiind gata o vom servi alaturi de cous-cous. De aceasta data am avut noroc sa gasesc cous-cous pregatit in stil marocan. A fost foarte bun, usor picant, iar pe viitor m-am decis sa incerc sa amestec la pregatirea cous-cous-ului pentru tagine marocana din condimentele trecute ca si ingrediente pe cutia cumparata. Nu o sa iasa la fel cu siguranta, dar macar va avea o tenta "marocana"....hahaha
Am pregatit si pentru voi cate o farfurie. In unele fotografii am incercat o abordare a bucatariei moderne,
iar in cele de mai jos am incercat sa imit stilul rustic, specific marocan.
Sper sa va fi facut pofta si in acelasi timp imi doresc sa nu cugetati in momentul in care va veti cumpara un vas pentru dvs. doamnelor. Cu siguranta vasele Pyroflam isi merita faima si nu trebuie sa cugetati daca sa il cumparati sau nu. Mancarea gatita in vasul Pyroflam primit a fost pur si simplu delicioasa, iar carnea a ramas frageda si suculenta. Dupa gatire vasul Pyroflam s-a curatat perfect si nu a ramas patat de la curcuma cum mi s-a intamplat in cazul altor vase. Si daca ne mai gandim si la celelate avantaje amintite la inceputul articolului cu siguranta "Pyroflam de la Real este fara de egal!"
Spor la cumparaturi si la adunat puncte Real va doresc!
A voastra,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu