Chiar şi preparatele clasice pot deveni spectaculoase dacă alegi ingrediente surprinzătoare şi savuroase: încearcă şi tu spaghetti Quattro Formaggi cu sparanghel!
INGREDIENTE: 1 plic Knorr Fix Quattro Formaggi
350 g spaghete
50 ml smântână de gătit 15%
250 ml apă
200 g sparanghel
100 g bacon
parmezan ras pentru servit
1. Spaghetele le fierbem al dente conform indicaţiilor de pe ambalajul lor. După ce sunt fierte le scurgem de apă într-o strecurătoare. Le clătim cu apă rece şi apoi le picurăm cu ulei de măsline să nu se lipească.
2. Amestecăm conţinutul plicului de Spaghetti Quattro Formaggi cu apa şi smântâna pentru gătit.
3. Sparanghelul îl curăţăm şi spălăm. Îl uscăm cu şerveţele absorbante şi îl tăiem bucăţi de aproximativ 3-4 cm.
4. Într-o tigaie wok bine încinsă punem baconul. Întoarcem feliile de bacon pe ambele părţi. Ele lasă grăsime şi cînd sunt destul de rumenite le scoatem pe o farfurie. În grăsimea din tigaie punem sparanghelul şi sotam la foc iute până sparanghelul începe să se înmoaie. Dintre bucăţile de sparanghel am scos pe o altă farfurie vârfurile tinere. Am turnat în tigaie sosul şi am fiert la foc mediu până a început să clocotească.
5. Cu ajutorul unui mixer vertical am păsat sosul până am obţinut o pastă fină şi omogenă. Am mai dat sosul încă o dată în clocot şi am închis focul. În sosul din tigaie amestecăm pastele şi jumătate din baconul tăiat fâşii.
6. Amestecăm cât pastele să fie în totalitate acoperite de sos. Servim spaghetele presărate cu bucăţi de sparanghel, bacon şi parmezan ras.
Să aveţi poftă şi spor în toate!
Nico
La cum arata mananc si farfuria !
RăspundețiȘtergereMa bucur daca iti place draga mea. Toate cele bune, Nico.
Ștergere