CAPSUNI

TORT TIRAMISU CU CAPSUNI (TIRAMISÙ ALLE FRAGOLE)



     Tiramisu este prajitura preferata a sotului meu, si cum in ultima vreme parca m-am cam saturat de gustul clasic al acestuia, am decis sa incercam varianta cu capsuni. A fost absolut delicioasa! Pana dispar capsunile de pe piata il voi pregati mereu, mai ales ca si Maria a mancat cu pofta, ea facand mereu mofturi la prajituri.
     Pe blog mai gasiti ale doua retete de Tiramisu: Tiramisu clasic si Tiramisu cu fructe de padure si sirop de trandafiri.
     Aici gasiti mai multe retete de Tiramisu: inghetata Tiramisu, Tiramisu la pahar, cu oua sau fara oua. 




     INGREDIENTE: 400 g piscoturi Savoiardi
                                500 ml smantana pentru frisca
                                80 g zahar pudra
                                4 galbenusuri proaspete
                                500 g mascarpone
                                700 g capsuni
                                80 g zahar tos
                                120 ml lichior Alchermes sau sirop de capsuni
                                1 pliculet zahar vanilat


     Capsunile le spalam, le taiem feliute subtiri si le presaram cu zaharul tos. Amestecam si dam capsunile la rece pentru 15-20 minute cat sa isi lase sirop. Inainte de le folosi le punem la scurs intr-o strecuratoare.


     Intr-un alt castron, punem branza mascarpone, zaharul pudra, zaharul vanilat si galbenusurile proaspete. Mixam pana cand ingredientele se amesteca si obtinem o crema fina.


     Separat batem smantana pentru frisca pana se obtine frisca.


     Ulterior amestecam frisca cu crema de mascarpone, omogenizam si dam la rece.
     Siropul scurs de la capsuni se amesteca cu lichiorul Alchermes sau, daca nu aveti, putem folosi sirop de capsuni cum am procedat si eu.
     Pregatim platoul sau forma de tort in care dorim sa asamblam tortul Tiramisu cu capsuni. Daca folositi un platou, cum am folosit si eu, musai sa folositi inelul reglabil pentru tort. Pe platou asezam un strat de piscoturi insiropate si jumatate din cantitatea de frisca si mascarpone. Peste frisca punem capsunile scurse bine de sirop.


     Asezam inca un strat de piscoturi insiropate si restul de crema.


    Dam tortul la rece pentru cateva ore sau pana a doua zi.



     Tiramisu este un desert foarte gustos si extrem de rapid. Sper sa va placa si sa incercati reteta.
     Deoarece reteta este incercata de pe internet, va las si video pentru mai multa inspiratie.



     Sa aveti pofta,
     Nico




Nicoleta Grófová

1 comentarii :

Un produs Blogger.