ITALIA

MELONCELLO - LICHIOR CREMA DE PEPENE GALBEN



     Meloncello este un lichior din pepene galben, o reteta clasica italiana. Are o aroma fina si un gust deosebit de pepene galben, consumandu-se rece. Cel mai bine este ca sticla cu meloncello sa fie pastrata in congelator. Rece are un gust absolut divin.



LICHIOR DE OUA

LICHIOR DE NUCI VERZI

LIMONCELLO

     INGREDIENTE: 250 ml alcool 96°
                                250 ml lapte
                                250 ml smantana pentru frisca
                                200 g zahar
                                1/2 pepene galben, parfumat
                                1/2 pastaie de vanilie, optional

     Pepenele galben se curata de coaja si se taie cubulete. Este indicat sa folositi un tip de pepene galben aromat, eventual si cu o culoare frumoasa portocalie precum cel folosit de mine. Sa fiu sincera nu stiu ce soi a fost, dar este 100% romanesc, cumparat de la piata din Alexandria.


     Cubuletele de pepene galben se pun intr-un borcan incapator. Peste ele se toarna alcoolul. Pastaie de vanilie nu am avut, si chiar daca as fi avut cred ca as fi renuntat la ea. Atat pepenele galben folosit, cat si pastaia de vanilie au arome foarte puternice, iar eu mi-am dorit sa primeze aroma de pepene galben.


     Acoperim borcanul cu folie si agitam bine. Dam borcanul in camara pentru 7 zile. In tot acest timp agitam zilnic borcanul.
     Dupa 7 zile pasam continutul borcanului cu mixerul vertical.






     Intr-o cratita punem laptele, smantana si zaharul. Punem cratita pe foc mic si cand zaharul este topit inchidem focul. Deasupra vasului asezam o strecuratoare deasa si turnam piureul obtinut. Frecam cu lingura pana cand numai trece nimic prin sita. Ceea ce ramane in strecuratoare aruncam. Amestecam pana la omogenizare si astfel lichiorul nostru de pepene galben este gata.


     Turnam lichiorul in sticle curate si il pastram la rece in frigider. Inainte de servire agitam sticla pentru a se omogeniza continutul.


     Este foarte racoros in serile fierbinti de vara. Hai noroc, sa fim sanatosi!






     Toate cele bune,
     Nico

     PS: Reteta preluata de pe saitul Fatto in Casa.


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.