Paste fericit tuturor cu multe bucurii!
Despre reteta de astazi nu va spun decat atat: a facut parte din meniul de Paste din acest an. Este usoara, gustoasa si aspectuoasa. Reteta este preluata dintr-o revista si ne-a placut foarte mult.
INGREDIENTE: 1 pui mare (de aprox. 1,6 kg)
300 g care tocata de porc
2 carnati picanti
1 lingurita boia de ardei afumata
o mana de patrunjel verde
o mana de busuioc verde
1 catel de usturoi
sare, piper negru macinat
1. Puiul il desosam - incepem de pe spate: cu un cutit ascutit si cu atentie dezosam carnea de pe spate, din jurul aripilor si al pulpelor.
dupa dezosare
inainte de a aseza umplutura
2. Bucata de carne de pui (dezosata) o batem usor, iar locurile unde raman gauri le acoperim cu bucati de carne pe care le-am taiat din piept. Saram si piperam.
3. Intr-un castron amestecam carnea tocata de porc, carnatii taiati felii, boiaua afumata, patrunjelul si busuiocul taiate marunt, usturoiul zdrobit. Amestecul il saram si piperam dupa gust.
4. Umplutura o intindem uniform peste bucata de carne si o rulam. O legam cu ata de bucatarie sau cu ajutorul unor tepuse metalice ne asiguram ca nu se va desface in timpul coptului.
5. Rulada o coacem aproximativ o ora in cuptorul incins la 180°C. Inainte de a fi gata mutam pe treapta grill pentru a se rumeni frumos.
6. Inainte de a taia rulada o lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
7. Servim cu salata verde.
Sa aveti pofta,
Nico
Potrebujeme:
1 väčšie kurča (asi 1,6 kg)
300 g mletého bravčového mäsa
2 pikantné klobásky
1 lyžička údenej mletej papriky
hrsť petržlenovej vňate
hrsť bazalky
1 strúčik cesnaku
soľ
mleté čierne korenie
Postup:
1. Kurča vykostíme – začneme od chrbta: ostrým nožom opatrne odrežeme mäso okolo chrbtice, krídel a stehien.
2. Vykostený kurací plát mierne naklepeme a miesta, kde zostali otvory, prekryjeme plátkami mäsa, ktoré odkrojíme z pŕs. Osolíme a okoreníme.
3. V mise zmiešame mleté mäso, klobásu nakrájanú na kolieska, mletú údenú papriku, nadrobno nasekanú petržlenovú vňať, bazalku a prelisovaný strúčik cesnaku. Zmes osolíme a okoreníme.
4. Plnku rozotrieme na kurací plát a mäso zvinieme do rolády. Zaistíme kuchynskými ihlicami alebo zaviažeme kuchynským špagátikom.
5. Roládu pečieme asi 1 hodinu v rúre vyhriatej na 180 °C.
6. Upečenú roládu necháme pred krájaním 10 až 15 minút oddychovať.
Dobrú chuť
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu