CARNE SI MANCARURI CU CARNE

SARMALUTE CU CARNE SI CIUPERCI



     Cand ti se face dor de Romania, de oameni si de locuri, ce faci? Incerci sa pregatesti sarmale in speranta ca dorul va trece odata cu mirosul cunoscut si imbietor. Asa se face ca aceste sarmale sunt infasurate in varza romaneasca murata, varza cu foaia subtire, ideala pentru niste sarmalute micute ca cele de acasa. Reteta am luat-o de pe internet din dorinta de a pregati o noua reteta pentru blog.

     INGREDIENTE: 500 g carne tocata de porc
                                200 g carne tocata de vita
                                200 g ciuperci proaspete sau din conserva, ideale sunt cele de padure
                                1 felie groasa de paine muiata in lapte
                                100 g costita afumata de porc
                                1 ceapa marisoara
                                4-5 linguri pasta de tomate
                                1 ou
                                1 lingurita boia de ardei dulce
                                sare si piper dupa gust
                                verdeata: marar, patrunjel, o legatura de cimbru daca aveti

     Ceapa tocata marunt se caleste in ulei fierbinte impreuna cu ciupercile curatate si spalate daca sunt proaspete. In acest caz le puteti si felia. Deoarece am folosit ciuperci din conversa, le-am calit asa cum au fost, fiind destul de micute.


     Dupa ce se racesc ceapa calita si ciupercile, se trec prin masina de tocat carne impreuna cu bucata de paine inmuiata in lapte si bine stoarsa. Intr-un castron punem carnea, verdeata tocata marunt, oul, jumatate din pasta de rosii, condimentele si amestecul de ceapa, ciuperci, paine macinate. Adaugam sare dupa gust.


     Amestecam bine pana compozitia se omogenizeaza, daca este nevoie adaugam putina apa pentru a se lega umplutura mai bine. Dam la rece umplutura pana cand pregatim foile de varza.


     In fiecare bucata de varza murata punem cate o lingura de umplutura si rulam; capetele se indeasa inauntru.


     Dupa ce rulam sarmalele, pregatim oala in care le fierbem. Pe fundul ei punem o crenguta de cimbru si un strat de varza toacata marunt. Asezam un rand de sarmale, iar intre ele punem felii de costita afumata.


     Procedeul se repeta pana se umple oala.


     Sarmalele se acopera cu foi de varza murata si se umple oala cu apa cat sa le acopere. Punem capacul si dam sarmalele la cuptor pentru circa 2 ore. Ca si temperatura am setat 175°C.


     Dupa doua ore intindem peste suprafata sarmalelor pasta de rosii ramasa, completam cu apa daca este cazul si dam la cuptor pentru inca o ora.
     Servim sarmalutele cu mamaliga fierbinte.
















     Sa aveti pofta dragi prieteni!
     Nico




Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.