Mieluseii pascali, bucuria celor mici si incantarea celor mari. Copii nostri au fost extrem de fericiti sa avem din nou pe masa de Paste figurine dulci. In ultimii ani nu am mai avut timp sa le fac iepurasii cu care ii invatasem an de an, motiv pentru care anul acesta am imprumutat forma de mielusel de la vecina noastra. Noi am fost incantati de rezultat, sper sa placa si celor care trec "pragul" blogului.
INGREDIENTE: 4 oua
100 g zahar pudra
2 lingurite zahar vanilat
2 lingurite rom
50 ml lapte
100 g faina
25 g amidon de porumb
1 lingurita praf de copt
20 g fulgi de cocos
ulei pentru uns si faina sau pesmet pentru presarat forma
ciocolata de menaj si nuca macinata grosier pentru ornat
Ouale se sparg si se separa galbenusurile de albusuri. Galbenusurile se freaca spuma cu zaharul pudra si zaharul vanilat. Adaugam romul, laptele, uleiul si faina amestecata cu amidonul de porumb, praful de copt si fulgii de nuca de cocos.
Cele 4 albusuri se bat cu un praf de sare pana obtinem o bezea tare pe care usor o amestecam peste aluatul de mai sus.
Aluatul il turnam in forma sau formele unse cu ulei si tapetate cu faina sau pesmet.
Coacem mieluseii in cuptorul incans la 175°C pana trec testul cu scobitoarea. Dupa coacere si racire, cu atentie mare ii scoatem din forma. Ii decoram cu ciocolata topita si nuca macinata, sau ii presaram simplu cu zahar pudra.
Aș dori să cumpăr și 5 mielușei
RăspundețiȘtergere