Nu stiu daca v-am mai povestit, dar eu si implicit noi iubim destul de mult mancarea asiatica. Cel mai mult ne place bucataria chineza, thailandeza, indiana (pentru ca avem un prieten indian) si de ce nu, si cea turceasca. Mai pregatesc eu acasa una-alta, dar daca vreau sa mai si mancam, sigur nu mai am timp si de fotografii. Asa se face ca blogul nostru este sarac in retete specifice bucatariilor indicate mai sus; dar in acelasi timp blogul a venit din pasiunea pentru gatit si relaxare, nimic nu este facut la norma si nu fac/facem intreceri culinare cu nimeni. Asadar fac ce pot, cind pot si dupa bunul plac.
Aceasta supa a venit din dorinta de a o bucura pe Andreea, autoarea blogului Andreea's Chinesefood care a organizat un concurs, sarbatorind astfel doi ani de activitate in blogosfera culinara romaneasca. La multi ani Andreea Chinesefood!, la cat mai multe retete si public interesat de cultura si bucataria chinezeasca. Toate acestea au fost motive puternice sa ma faca sa declar data de 03.06.2012 ca "ziua Chinei" in familia noastra. Am instruit familionul si astfel au aflat ca vom servi la pranz mancare chinezeasca. Intamplarea a facut ca sotul din motive neprevazute sa nu fie acasa pina la prinz, asa ca a trebuit sa fac singura fotografiile si mancarea, iar ca bonus sa ma ocup si singura de copii. Am supravietuit si ceea ce este cel mai important am realizat: "ziua Chinei" a fost sarbatorita.
V-am facut capul patrat, acum sa va spun si reteta care este de pe blogul Andreei unde gasiti si alte retete minunate. Eu am dublat cantitatile ca sa fiu sigura ca vom avea supica indeajuns pentru fiecare.
INGREDIENTE: 8 ciuperci negre
300 gr carne de porc sau de pui (piept de pui in cazul meu)
600 ml supa de pui
200 g branza de soia (tou fu)
1 bucata de ghimbir
100 g muguri bambus
1 fir ceapa verde
1 ou batut
1 lingurita piper alb
2 lingurite zahar
1 lingurita sare
2 lingurite amidon
4 lingurite sos de soia light
2 lingurite sos de soia dark
4 lingurite otet de vin
2 lingurite vin de orez
2 lingurite ulei de susan
Nu am pus in fotografia de mai sus ingrediente precum sare, zahar si am uitat piperul alb si supa de pasare pe care o avut-o congelata.
Vom incepe pregatirea supei punand inainte de toate ciupercile la hidratat in apa calduta. Le lasam 30 minute sa se hidrateze, dupa care taiem piciorusul ciupercilor pentru ca este lemnos si necomestibil. Ciupercile le vom taia feliute.
Pieptul de pui il curatam si il taiem fasai dupa care il punem la fiert in oala cu supa si cu apa in care am hidratat ciupercile. Dupa ce carnea este fiarta o scoatem cu paleta intr-un castron si o dam deoparte.
Zeama ramasa de la carne am strecurat-o, am spalat oala si am pus-o din nou la fiert impreuna cu bucata de ghimbir. Lasam sa fiarba cat sa se aromatizeze supa de la ghimbir dupa care il scoatem si il aruncam.
Vom adauga pe rand in supica branza toufu taiata cubulete,
mugurii de bambus fideluta (asa i-am cumparat mai demult si jumatate de conserva o aveam congelata in congelator), carnea de pui fiarta si ciupercile feliate.
Lasam sa fiarba cat sa se imbine gusturile, dupa care adaugam sosurile de soia, vinul de orez, otetul de vin, uleiul de susan, zaharul si piperul alb. Vom adauga sare dupa gust.
Separat dizolvam amidonul si il adaugam la supa lasand sa fiarba cateva secunde cat sa se ingroase. Inainte de a inchide focul adaugam oul batut in fir subtire amestecand energic. Si astfel supica noastra chinezeasca este gata.
O vom servi in boluri individuale garnisite cu ceapa verde taiata oblic. Are pur si simplu un gust sublim!
In bolul meu am adaugat un varf de cutit de pasta de chilli. Bucuria cea mare a venit cind am vazut cat de mult i-a placut lui Luky. Asadar Andreea draga, supa a fost delicioasa si cu siguranta o vom repeta.
O sa revin maine cu continuarea meniului nostru chinezesc de duminica.
Ramaneti aproape, Nico.
Update 20.02.2013: Cu aceasta reteta am castigat pe saitul Lumea Retetelor un cos cu produse asiatice. Multumesc frumos Lumea Retetelor!
Arata mai mult decat minunat! Ah, ce pofta mi-ai facut! Trebuie sa o execut si eu din nou caci e tare buna! Ma bucur ca v-a placut!Pup!
RăspundețiȘtergereMultumesc Andreea, supica este buna buna.
Ștergere