MEXIC

PASTEL IMPOSIBLE - reteta mexicana



     Aceasta reteta am pregatit-o inca din ianuarie 2012, insa nu am avut timp sa o postez si pe blog. Nu eram nici foarte hotarata daca sa o postez sau nu, dar in urma succesului avut la concursul Delimano am decis ca trebuie sa o am si pe blog. Prajitura este buna, foarte buna de fapt, numai ca eu am avut o problema tehnica. Nu am inchis bine tava de tort si in mare parte crema de lapte mi s-a scurs, ramanand foarte putina. Pentru cei care doriti sa incercati reteta, garantez bunul ei gust si textura umeda si cremoasa.





     INGREDIENTE:  Blatul: 475 ml cafea fiarta tare
                                           85 g cacao
                                           375 g faina 
                                           10 g praf de copt
                                           3 g sare
                                           225 g unt
                                           300 g zahar brun
                                           3 oua
                                           8 ml esenta de vanilie

                                 Crema: 375 ml lapte condensat indulcit
                                            310 ml lapte condensat neindulcit
                                            5 oua
                                            1 lingura esenta de vanilie
                                            4 linguri Cajeta


     Pregatirea blatului: Pregatim o cafea tare in care amestecam cacaua si lasam la racit.


     Amestecam untul cu zaharul brun si adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie. Peste acest amestec incepem sa adugam faina, praful de copt si apoi treptat lichidul de cafea. Odata incorporata toata faina si cafeaua, amestecam bine si turnam aluatul obtinut in tava tapetata cu faina si stropita cu Cajeta.










     Pregatirea cremei: Amestecam laptele condensat indulcit cu cel neindulcit, ouale si esenta de vanilie.
Incet turnam acest amestec peste aluatul cu cacao din forma. Acoperim cu aluminiu si coacem la 190 °C. Tava cu prajitura o punem in tava de aragaz in care am turnat apa si astfel coacem prajitura. Cind este prajitura gata si s-a racit o rasturnam pe platou si servim.


     La aceasta prajitura in timpul coacerii, crema de lapte si oua curge jos in tava si se formeaza acolo, iar blatul ramane sus. Prin rasturnare pe platou se inverseaza.



     Este foarte buna. Spor la prajiturit! Nico

     PS: Promit sa refac prajitura si sa revin cu fotografii noi si mai aratoase.


Nicoleta Grófová

8 comentarii :

  1. O combinatie foarte buna de arome, eu sunt convinsa ca e foarte buna, chiar ma tenteaza sa o incerc!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ma voi bucura nespus daca incerci reteta. O sa vezi cat este de gustoasa si aromata. O zi faina, Nico

      Ștergere
  2. Nu cred ca gasesc lapte condensat indulcit si/sau neindulcit. Poate doar neindulcit si ala greu...Cu altceva nu cred ca se poate inlocui...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Buna draga mea! Scuze, dar am calatorit spre Romania si de aceea nu am avut internet. Stiu de la prietena mea Violeta ca laptele condensat l-a luat din Auchan si a costat 7 ron. Am citit asta intr-o reteta de la ea. Asadar laptele condensat ar trebui sa fie in general dulce, cel putin asa este in Slovacia. Cel neindulcit este in final lapte pentru cafea cu o consistenta putin mai cremoasa, deci nu chiar asa de subtire ca cel normal. Fiind la Bucuresti incerc sa ma uit dupa aceste produse in magazine. Te pupa Nico

      Ștergere
  3. Multumesc mult, deci tu nu stai in Bucuresti, esti doar in vizita..?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu stau in Bucuresti ci in Bratislava. Saptamana aceasta sunt acasa, deci te rog sa ma scuzi daca raspund cu intarziere. O seara frumoasa!

      Ștergere
  4. Daca faceti click pe Cajeta la ingrediente, va duce exact pe pagina unde este prezentata aceasta reteta.
    http://www.secretelebucatarieinoastre.com/2012/02/cajeta.html
    Numai bine!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.