Aceasta reteta am pregatit-o inca din ianuarie 2012, insa nu am avut timp sa o postez si pe blog. Nu eram nici foarte hotarata daca sa o postez sau nu, dar in urma succesului avut la concursul Delimano am decis ca trebuie sa o am si pe blog. Prajitura este buna, foarte buna de fapt, numai ca eu am avut o problema tehnica. Nu am inchis bine tava de tort si in mare parte crema de lapte mi s-a scurs, ramanand foarte putina. Pentru cei care doriti sa incercati reteta, garantez bunul ei gust si textura umeda si cremoasa.
INGREDIENTE: Blatul: 475 ml cafea fiarta tare
85 g cacao
375 g faina
10 g praf de copt
3 g sare
225 g unt
300 g zahar brun
3 oua
8 ml esenta de vanilie
Crema: 375 ml lapte condensat indulcit
310 ml lapte condensat neindulcit
5 oua
1 lingura esenta de vanilie
4 linguri Cajeta
Pregatirea blatului: Pregatim o cafea tare in care amestecam cacaua si lasam la racit.
Amestecam untul cu zaharul brun si adaugam pe rand cate un ou si esenta de vanilie. Peste acest amestec incepem sa adugam faina, praful de copt si apoi treptat lichidul de cafea. Odata incorporata toata faina si cafeaua, amestecam bine si turnam aluatul obtinut in tava tapetata cu faina si stropita cu Cajeta.
Pregatirea cremei: Amestecam laptele condensat indulcit cu cel neindulcit, ouale si esenta de vanilie.
Incet turnam acest amestec peste aluatul cu cacao din forma. Acoperim cu aluminiu si coacem la 190 °C. Tava cu prajitura o punem in tava de aragaz in care am turnat apa si astfel coacem prajitura. Cind este prajitura gata si s-a racit o rasturnam pe platou si servim.
La aceasta prajitura in timpul coacerii, crema de lapte si oua curge jos in tava si se formeaza acolo, iar blatul ramane sus. Prin rasturnare pe platou se inverseaza.
Este foarte buna. Spor la prajiturit! Nico
PS: Promit sa refac prajitura si sa revin cu fotografii noi si mai aratoase.
La aceasta prajitura in timpul coacerii, crema de lapte si oua curge jos in tava si se formeaza acolo, iar blatul ramane sus. Prin rasturnare pe platou se inverseaza.
Este foarte buna. Spor la prajiturit! Nico
PS: Promit sa refac prajitura si sa revin cu fotografii noi si mai aratoase.
O combinatie foarte buna de arome, eu sunt convinsa ca e foarte buna, chiar ma tenteaza sa o incerc!
RăspundețiȘtergereMa voi bucura nespus daca incerci reteta. O sa vezi cat este de gustoasa si aromata. O zi faina, Nico
ȘtergereNu cred ca gasesc lapte condensat indulcit si/sau neindulcit. Poate doar neindulcit si ala greu...Cu altceva nu cred ca se poate inlocui...
RăspundețiȘtergereBuna draga mea! Scuze, dar am calatorit spre Romania si de aceea nu am avut internet. Stiu de la prietena mea Violeta ca laptele condensat l-a luat din Auchan si a costat 7 ron. Am citit asta intr-o reteta de la ea. Asadar laptele condensat ar trebui sa fie in general dulce, cel putin asa este in Slovacia. Cel neindulcit este in final lapte pentru cafea cu o consistenta putin mai cremoasa, deci nu chiar asa de subtire ca cel normal. Fiind la Bucuresti incerc sa ma uit dupa aceste produse in magazine. Te pupa Nico
ȘtergereMultumesc mult, deci tu nu stai in Bucuresti, esti doar in vizita..?
RăspundețiȘtergereNu stau in Bucuresti ci in Bratislava. Saptamana aceasta sunt acasa, deci te rog sa ma scuzi daca raspund cu intarziere. O seara frumoasa!
ȘtergereCe este Cajeta ?
RăspundețiȘtergereDaca faceti click pe Cajeta la ingrediente, va duce exact pe pagina unde este prezentata aceasta reteta.
RăspundețiȘtergerehttp://www.secretelebucatarieinoastre.com/2012/02/cajeta.html
Numai bine!