Pentru ca Sun Food a invitat bloggerii culinari intr-un concurs gustos, m-am gandit ca o reteta este cam putin, asa ca astazi avem o salata portugheza cu care ma inscriu in concursul “Gatesc sanatos cu Sun Food!”.
Reteta este dintr-o carte de bucate ce cuprinde retete de pe intreg mapamondul. Sper sa va placa.
INGREDIENTE: 1 ardei capia rosu
1 morcov
2 linguri de praz taiat
1 lingura de slanina taiata cubulete mici
1 conserva ciuperci Sun Food
250 g orez fiert
1 conserva ton bucati Sun Food
coriandru
Dressing: 3 linguri ulei de masline
2 catei de usturoi
sare, piper negru dupa gust
Tonul il vom scurge de suc. Nu am folosit conserva Sun Food pentru ca nu am avut, dar cunosc tonul bucati de la Sun Food, este cel mai bun de pe piata din Romania. Cu aceste conserve de ton putem prepara o gustare sanatoasa si savuroasa. Tonul Sun Food este solutia ideala daca vrem sa imbinam beneficiile acizilor Omega 3 si Omega 6, bucatile de ton din conservele sanatoase Sun Food fiind cea mai buna alegere pentru pranzul la birou, intr-un sandwich sau intr-o salata delicioasa cum este cazul de fata.
Ardeiul capia si morcovul le taiem bastonase micute. Eu le-am feliat pe razatoare. Prazul il taiem in sferturi si apoi il feliem.
Slanina o punem intr-o tigaie si o prajim pana devine crocanta. O scoatem din tigaie si o punem intr-o strecuratoare sa fim sigure ca nu va avea surplus de grasime.
Ciupercile Sun Food le punem deasemenea la scurs intr-o sita.
Pentru dressing, intr-un castron amestecam uleiul de masline cu usturoiul zdrobit. Adaugam sare si piper negru macinat.
Intr-un castron amestecam ardeiul, morcovii, prazul si bucatile crocante de slanina. Adaugam orezul fiert si racit, ciupercile si tonul scurs.
Punem si dressingul, amestecam si dam la rece dupa care putem servi. La servire presaram cu coriandru proaspat tocat pe care mie mi-a fost imposibil sa il gasesc. In Portugalia, coriandrul este folosit pentru aromatizarea mancarurilor calde si salatelor. Este asemanator cu patrunjelul, dar mult mai aromat si de aceea trebuie intrebuintat cu masura.
Aceasta salata poate fi servita si ca aperitiv, dar si ca fel principal. Servim cu paine alba.
Pofta buna!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu