Tot auzisem de chutney, dar nu pregatisem niciodata. Mergand la mama unde gradina ofera de toate din belsug m-am hotarat sa incerc reteta de fata. Reteta este preluata de pe blogul Maya´s World si o gasiti AICI.
Daca doriti mai multe informatii despre chutney va invit pe blogul Retetele lui Radu sa cititi acest ARTICOL.
INGREDIENTE: 350 g ardei gras rosu
350 g prune
1 ceapa
2 linguri ulei de susan
50 ml otet balsamic
150 ml vin de Porto
35 g zahar brun
sucul de la o jumatate de lamaie
sare dupa gust
condimente: piper negru,rosu,verde; seminte de mustar
1 ardei mic chili cu seminte; scortisoara
Prunele se spala, li se scot samburii si se taie cubulete micute.
Ardeii se spala si se curata indepartindu-se semintele. La fel ca si prunele se taie cubulete.
Ceapa se curata, se taie cubulete si se prajeste in uleiul de susan incins pana devine transparenta. In acest moment se adauga ardeiul cubulete si zaharul brun. Calim la foc moderat 10 minute si apoi adaugam prunele, otetul balsamic, zeama de lamaie si vinul de Porto. Presaram condimentele proaspat zdrobite,
si fierbem mai departe acoperit la foc mic pina incepe sa se ingroase. Potrivim de sare si fierbinte, turnam pasta in borcane curate si incalzite in prealabil. Inchidem imediat si lasam la racit borcanele intr-o patura groasa pana a doua zi.
Am servit cu snitele din piept de pui imbracate cu susan si cu orez, dar autoarea retetei precizeaza ca acest chutney poate fi servit si cu carne rosie, vita, vinat, miel si branza de capra.
Pofta buna,
Nico
PS: Am redus la jumatate cantitatea de otet balsamic pentru ca mi-a fost teama sa nu fie foarte acru preparatul final si de aceea am folosit numai 50 ml de otet.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu