ITALIA

CANNELLONI CU CARNE



     Familia noastra este mare fan al pastelor umplute cannelloni. Ca sunt cu spanac, carne sau legume  nu ne dam inapoi de la nici una dintre variante. Reteta aceasta apartine unui bucatar italian si am luat-o de aici. Pana la ea am incercat si alte variante care nu se compara cu cea de fata. In urma incercarii ei stiu ca va fi reteta pe care o voi propaga mai departe unde si cand voi avea ocazia.




     INGREDIENTE: 500 g carne de vita slaba
                               500 g ricotta
                               200 g mozzarella
                               500 g pasta de rosii
                               100 ml ulei de masline extra virgin
                               100 ml vin alb sec
                               100 g parmezan ras
                               o ceapa
                               un morcov
                               busuioc
                               un praf de zahar
                               sare dupa gust
                               putin lapte, facultativ


     Ceapa si morcovul le curatam. Ceapa o taiem cubulete, iar morcovul il radem pe razatoarea mare.
     Intr-o tigaie wok punem uleiul de masline si prajim ceapa pana devine sticloasa, adaugam morcovul ras si calim pana incepe sa se inmoaie.


     Adaugam carnea tocata de vita. Amestecam si calim carnea impreuna cu legumele.


     Adaugam vinul, cateva linguri din pasta de rosii, un praf de zahar si lasam sa fiarba la foc mic, acoperit (asa am procedat) pana scade si se evapora lichidul din tigaie. In acest moment am adaugat ricotta, mozarella taiata cubulete, sare dupa gust si busuioc. Dupa ce amestecam obtinem o pasta ca cea din fotografia de mai jos. Daca este prea groasa se poate subtia cu putin lapte.


     Umplem pastele cannelloni cu amestecul de carne si le asezam in vasul cu care le dam la cuptor.


     Adaugam pasta de rosii ramasa, daca este prea groasa puteti sa o diluati cu putina apa. Presaram cu parmezan ras in abundenta,


     si coacem in cuptorul incins la 180°C pana se rumenesc frumos.


     Fotografiile sunt facute a doua zi (am pregatit reteta la cina), de aceea poate ca par asa mai uscate, dar avand in vedere ca am avut doua tavi, prima am devorat-o imediat si cealalta a ramas pentru poze si pranzul de a doua zi.  Deci, au fost la fel de bune si reincalzite, diferenta vine din faptul ca intre timp pana se racesc pastele absorb chiar tot sosul din tava. Merg de minune alaturi de un vin alb sec.



     Daca doriti sa vedeti video-ul dupa care le-am pregatit, il las aici sa il puteti viziona:

     Sa aveti pofta,      Nico

Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.