ALTE DESERTURI

DESERT RECE CU DULCEATA DE CIRESE



     In cafenelele si barurile din Slovacia cel mai bine vandute sunt pe timp de vara deserturile reci cu iaurt. De aceea m-am gandit sa pregatesc ceva rapid si la care sa folosesc ingredientele din frigider si din casa. Piscoturile nu ne lipsesc pentru ca le adora copii, bananele la fel, iaurtul simplu deasemenea, iar dulceata de cirese daca nu aveti, dati fuga in magazinul Naturelo  sau la Carrefour si va cumparati un borcan. Si in timp record desertul este gata.




     INGREDIENTE: 250 g iaurt
                                250 ml smantana pentru frisca
                                1 banana
                                16 piscoturi rotunde
                                1 lingura zahar brun
                                1 lingura zahar vanilat
                                dulceata de cirese Naturelo sau dulceata de cirese amare
                                cirese proaspete si frunza de menta pentru decor (optional)
                                1 intaritor pentru frisca Smeta-fix ( Dr. Oetker)


     In functie de preferinta fiecaruia si disponibilitatea din gospodarie, vom realiza acest desert in 4 pahare sau in borcanele micute si cu gura larga. Am folosit ultima alternatina; ramane la latitudinea fiecaruia sa procedeze dupa bunul plac.
     In fiecare borcanel am asezat cate 4 piscoturi rotunde, 4 rondele de banana si aproximativ 6-8 cirese din dulceata.


     Intr-un castron inalt amestecam zaharul brun cu zaharul vanilat si intaritorul pentru frisca Smeta-fix. Adaugam iaurtul si smantana pentru frisca. Batem cu mixerul pana crema se intareste si se tine de bratele mixerului.


     In fiecare borcan punem cate 2 linguri cu varf de crema. Daca folositi borcane sau pahare mai mari ajustati cantitatea de crema dupa necesitati. Dam borcanele la rece pentru 3 ore.




     Inainte de servire punem in fiecare borcanel 2-3 lingurite de dulceata de cirese. Daca dispunem, decoram borcanelele cu cirese si frunze de menta.



     Este absolut fantastic, nici chiar eu nu ma gandisem ca va fi asa de bun. Reteta este adaptata si modificata dupa o reteta a Nigellei Lawson.



Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.