ALTE DESERTURI

PANNA COTTA CU COMPOT DE CAISE



     Deja este foarte cald afara si timpul petrecut de fiecare in bucatarie se micsoreaza. Din cauza caldurii mancam mai putin, ne cuprinde toropeala si numai avem chef, sau pur si simplu ne petrecem mai mult timp la strand sau langa lacul din apropierea casei. Ma regasesc in fiecare enumerare de mai sus si de aceea astazi am pregatit un desert rapid si foarte usor: Panna cotta cu compot de caise.
Sper sa va placa si sa va tenteze pentru ca pregatita cu compotul Naturelo, rezultatul este garantat!

     INGREDIENTE: 3 foi gelatina
                                300 ml smantana pentru frisca
                                110 g caise din compot
                                100 g (nu ml!!) sirop din compotul de caise Naturelo
                                80 g zahar pudra
                                1 lingura extract de vanilie

                                Pentru sirop: 1 lingurita zeama de lamaie
                                                      200 g zahar
                                                      110 g caise din compot
                                                      90 g sirop din compotul de caise Naturelo


     Pregatirea panna cottei: Gelatina o punem la inmuiat in apa rece conform instructiunilor de pe ambalaj.
     Caisele din compot le curatam de coaja si impreuna cu siropul le mixam pana avem o pasta fina. Ulterior aceasta pasta am mai trecut-o si printr-o sita deasa.


     Intr-o cratita punem smantana si piureul de caise, amestecam si adaugam zaharul pudra si extractul de vanilie.


     Lasam pe foc mic pana cind amestecul se incalzeste usor si zaharul s-a topit. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam pentru a se dizolva. Atentie sa nu fie foarte fierbinte pentru ca se neutralizeaza proprietatile gelatinei.




     Pregatim paharele in care vom pune panna cotta si turnam in ele crema obtinuta.


     Dam la rece pana a doua zi.

     Pregatirea siropului: Punem caisele curatate de coaja si siropul din compot intr-un ibric. Adaugam zaharul si zeama de lamaie. Lasam la foc mic pana incepe sa clocoteasca. Cu mixerul vertical pasam caisele si inapoiem pe foc ibricul pana cind siropul incepe sa se umfle. Luam de pe foc si strecuram siropul printr-o sita deasa. Lasam la racit si putem servi alaturi de panna cotta.




     Servim panna cotta pe farfurie alaturi de sirop, caise din compot si capsuni sau alte fructe ce va sunt la indemana.




     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.