Imi plac mancarurile sofisticate facute din ingrediente variate si mai ales din ingrediente de calitate. In ultimul timp am facut pasiuni pentru cativa bucatari celebri dupa care am incercat multe retete. Cea de astazi, pe langa faptul ca este facuta cu produse Naturelo, apartine italianului meu preferat Emanuele Ridi. Legat de produsele Naturelo va pot spune ca sunt de foarte buna calitate, realizate din produse naturale dupa cum spune si numele pe care l-au ales marcii ce o produc.
Eu am facut cunostinta cu produsele lor in urma cu ceva timp cind am primit un colet cu produse pentru trimiterea unei retete de dulceata. Ne-au placut mult, imi amintesc ca cel mai mult pe mine ca si roman m-au impresionat borcanele de zacusca. Atat ca design, cat si ca continut. De aceea, in fiecare an cind mergem acasa si trecem prin Caracal ma gandesc la cei de la Naturelo si ii spun sotului: "Asta-i orasul unde se produc produsele acelea care ne-au placut mult de tot, iti amintesti?". Calatoria noastra dureaza o zi intreaga si de fiecare data ajungem in Caracal pe la orele 22...deci, slabe sanse sa mai prind pe cineva la Naturelo. Ii salut in gand si mergem mai departe, bucuroasa si fericita ca sunt inapoi acasa.
De aceasta data Naturelo ne invita la concurs pe blogul Andreei - Pasiune pentru bucatarie. Daca doriti inca mai aveti timp sa pregatiti si dumneavoastra retete. Aceasta-i reteta mea:
Rulada de curcan cu ton
INGREDIENTE: 800 g piept de curcan
400 g ton in ulei (2 conserve)
2 linguri capere
100 g bulion de rosii Naturelo
1 galbenus
2 linguri pesmet
1 ceapa mare
150 ml vin alb
1 ardei iute uscat (feferoni)
sare dupa gust
ulei de masline
oregano proaspat sau uscat
Pieptul de curcan il curatam de pielite si de grasime si eventual il mai subtiem putin sa nu fie chiar foarte gros. Il asezam intre doua bucati de folie alimentara si il batem bine sa fragezim carnea.
Cu ajutorul robotului de bucatarie sau a mixerului, pasam continutul conservelor de ton impreuna cu ardeiul iute feferoni, bulionul, caperele si oregano.
La final umplutura noastra va arata asa:
Peste umplutura adaugam galbenusul, pesmetul si sare dupa gust daca este nevoie. Omogenizam.
Pe o bucata lata de folie alimentara asezam carnea peste care intindem in strat uniform umplutura. Cu ajutorul foliei rulam precum la clasica rulada si legam cu ata sa nu se desfaca la copt.
Ceapa o curatam si o taiem fideluta. O prajim in putin ulei de masline cat sa devina sticloasa.
Intr-o tava antiaderenta punem rulada. Asezam in jurul ei in laterale ceapa calita, punem vinul in tava si presaram cu ulei de masline si piper proaspat rasnit.
Dam tava acoperita cu folie de aluminiu la cuptor (180°C) si coacem pentru 40 minute. Ulterior, indepartam folia alimentara si mutam cuptorul pe treapta grill. Lasam rulada in cuptor pana capata culoarea aurie.
Taiem si servim impreuna cu cartofi copti la cuptor. Este un deliciu!
Autorul precizeaza ca acest preparat sta pe mesele bogate ale italienilor de Paste. Sper sa va placa si sa va faca pofta.
Numai bine,
Nico
PS: Multumesc Iuliei pentru produsele Naturelo pe care mi le-a cumparat si adus din Romania.
Credeti ca as putea folosi 500g din acest file de ton pentru reteta?
RăspundețiȘtergerehttps://www.catalomat.ro/metro/oferte-pentru-restaurante-de-miercuri-28-02-2018/?page=2
Maruntit si apoi tras la tigaie cred ca ar fi perfect!
Cred ca puteti sa folositi ton proaspat, dar mai intai l-as trage la tigaie si apoi l-as macina. Parerea mea. S-au mai simplu folositi 2 conserve ca si mine. Sa aveti pofta! Nico
ȘtergereMultumesc frumos!
Ștergere