CAPSUNI

TORT BROWNIES CU SPUMA DE CAPSUNI



     Tort brownies cu spuma de capsuni. Un tort delicat si fin cu blat umed de ciocolata si spuma lejera de capsuni din ciocolata alba, capsuni proaspete si smantana dulce. L-am intalnit in revista mea preferata si m-am indragostit de el. Cu siguranta o veti face si voi daca il incercati.

     INGREDIENTE: Blat brownies: 120 g unt
                                                          120 g ciocolata amara (minim 60 %)
                                                          160 g zahar brun
                                                          2 oua intregi
                                                          1/2 lingurita sare
                                                          1 lingurita extract de vanilie
                                                          70 g faina
                                                          1/2 lingurita praf de copt
                                                          o mana de nuci sau alune caju taiate grosier

                                  Spuma de capsuni: 3 foi de gelatina
                                                                 2 linguri apa
                                                                 200 g ciocolata alba
                                                                 200 ml smantana dulce
                                                                 500 g capsuni proaspete


     Pregatirea blatului: 

     1. La bain-marie topim untul si ciocolata. Lasam sa se raceasca.
     2. Amestecam faina cu sarea si praful de copt.
     3. Intr-un castron amestecam ouale cu zaharul brun si extractul de vanilie. Mixam pana cand isi schimba culoarea si amestecul este pufos.


     4. Adaugam ciocolata topita si mixam mai departe.
     5. Adaugam amestecul de faina si nucile maruntite.
     6. Ungem inelul de tort cu unt si tapetam cu faina. Diametrul tortului a fost de 20 cm.
     7. Turnam amestecul in forma de tort si coacem in cuptorul incins la 170°C pentru 30-35 minute. De recomandat este sa facem si testul cu scobitoarea, chiar daca blatul este umed, scobitoarea trebuie sa iasa curata.


     Pregatirea sumei de capsuni:

     1. Punem la inmuiat gelatina in apa rece.
     2. Mixam capsunile.


     3. La bain-marie topim ciocolata si adaugam mixul de capsuni.
     4. Adaugam gelatina inmuiata si amestecam pana se topeste. Lasam sa se raceasca.
     5. Batem smantana pana cand obtinem frisca.
     6. Cind amestecul de ciocolata si capsuni se raceste, adaugam frisca si o incorporam prin miscari usoare.




     Montarea tortului: 

     1. Pe un platou de tort se aseaza blatul.


     2. Potrivim inelul reglabil in jurul blatului si turnam spuma de capsuni.


     3. Dam la rece pana a doua zi.
     4. Decoram tortul dupa preferinta. Am folosit pentru decor ciocolata alba si capsuni prospete.











     Este minunat, ciocolatos si delicat in acelasi timp. Excelent!

     Toate cele bune,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.