S.U.A

PLACINTA CU CIRESE



    Sezonul cireselor este aproape pe sfarsite, de aceea am profitat si am pregatit aceasta delicioasa placinta cu cirese. Reteta este preluata din cartea celebrului Gordon Ramsay. Ca orice reteta incercata dupa faimosul chef, si aceasta a fost delicioasa. Nici nu am spalat bine tava dupa ce s-a terminat pentru ca am primit o noua comanda. Iata cum o descrie autorul:
     Acesta este un desert american clasic. La fel ca si placinta cu mere, aceasta este preferata in localurile din intreaga lume. Cel mai bine merge cu o cupa de inghetata de vanilie. 




   INGREDIENTE: Aluat dulce: 125 g unt
                                                   90 g zahar tos
                                                   1 ou mare
                                                   250 g faina
                                                   1-3 lingurite apa rece
                                                   1 ou batut pentru uns

                              Umplutura: 1 kg cirese coapte fara samburi
                                                  100 g zahar tos
                                                  3 linguri de malai
                                                  25 g unt


     Prepararea aluatului: Amestecam untul cu zaharul pana se omogenizeaza. Adaugam oul si amestecam cat sa il incoporam. Adaugam faina si amestecam pana cand aluatul devine uniform, daca este nevoie adaugam 1-3 lingurite apa rece. Framantam aluatul, il infoliem si il dam la rece pentru 30 minute.


     Prepararea umpluturii: Ciresele le amestecam intr-un bol cu zaharul si faina de porumb.


     Impartim aluatul rece in 3 parti egale. Doua parti le framantam impreuna, ulterior intindem aluatul pe suprafata infainata pana ajunge de grosimea unei monede. Asezam aluatul intr-o tava de placinta adanca de 23-25 cm. Indepartam coca in exces de pe margini. Dam tava la rece pentru 30 de minute.

     Asezam ciresele uniform pe suprafata placintei.


     Acoperim cu bucatele de unt intreaga suprafata a umpluturii. Ungem marginile aluatului cu putin ou.

     Intindem restul de aluat si il taiem fasii late de 1 cm.


     Aranjam fasiile deasupra placintei sub forma de gratar, indepartand tot aluatul care atarna pe margini.
     Ungem cu ou suprafata placintei si presaram deasupra putin zahar tos sau zahar vanilat.


     Dam placinta in cuptorul preincalzit la 220°C pentru 10 minute, ulterior coboram temperatura la 180°C si o lasam la cuptor pentru alte 30-40 minute, pana cand aluatul se rumeneste, iar umplutura incepe sa bolboroseasca.


     Lasati sa se raceasca la temperatura camerei, apoi servim placinta presarata cu zahar pudra din belsug sau alaturi de cupe de inghetata de vanilie.














     Sa aveti pofta!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.