CARNE SI MANCARURI CU CARNE

PULPE DE PUI LA CUPTOR CU PIURE DE CARTOFI



     De cate ori sunt in pana de idei si nu stiu ce as putea gati sau atunci cand imi doresc ceva rapid si gustos, pregatesc pulpe de pui la cuptor cu piure de cartofi. Pulpele pregatite astfel sunt de fapt o mancare tipic romaneasca, daca tinem cont de sosul de rosii care le insoteste si de piureul de cartofi. Este mancarea de duminica a romanilor. Ca sunt la cuptor sau pe grill, pulpe sa fie!




     INGREDIENTE: 8 pulpe de pui
                                400 g sos de rosii
                                4-5 graunti de usturoi
                                sare si piper dupa gust
                                1,5 kg cartofi
                                2 linguri smantana
                                75 g unt
                                lapte

     Pregatirea pulpelor de pui: Pulpele de pui le spalam si le curatam bine. Saram pulpele si le asezam in tava cu care le dam la cuptor. Le presaram cu piper negru macinat si turnam peste ele sosul de rosii. Imprastiem uniform in tava usturoiul curatat si feliat.
     Acoperim tava cu folie de aluminiu si o dam la cuptor pana cand carnea incepe sa crape usor. Ulterior scoatem folia de aluminiu si mutam cuptorul pe treapta grill.
     Pe toata perioada coacerii, din cand in cand stropim pulpele cu sosul din tava. Cand sunt pulpele rumenite asa cum ne plac, inchidem focul si le putem servi.


     Pregatirea piureului de cartofi: Cartofii ii curatam si ii taiem cubulete. Ii punem la fiert in apa cu sare. Cand cartofii sunt fierti (intra furculita cu usurinta in ei), scurgem apa si adaugam untul (aprox. o bucata lata de 2 degete). Mixam si adaugam treptat lapte pana cand piureul este pufos si nu foarte moale. La final adaugam smantana pentru a devenii si mai pufos. Potrivim si de sare.


     Aceste pulpe de pui la cuptor cu sos de rosii si usturoi se servesc fierbinti alaturi de piureul de cartofi. Sunt delicioase!










     Sa aveti pofta!
     Nico


Nicoleta Grófová

2 comentarii :

  1. sosul de rosii, bulionul, in general, nu se pune de la inceput cu carnea la cuptor, ci abea dupa aceasta s-a patruns, iar la piure nu e nevoie si de smantana, ca deja are unt si lapte, prea multa grasime !

    RăspundețiȘtergere
  2. Anonim,Sucul de rosii/bulionul se pune de la inceput la friptura de pui la cuptor,nu il intareste,ba dimpotriva il fragezeste .

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.