Ayran este o bautura rece care are la baza iaurt si care se serveste cu precadere in Turcia, dar si in tarile invecinate, alaturi de carne la gratar sau de kebab. Noi l-am servit alaturi de pide turcesti, reteta care urmeaza sa apara in curand pe blog.
INGREDIENTE: 200 ml iaurt gros sau iaurt grecesc
200 ml apa foarte rece
sare
Prepararea ayran-ului este foarte simpla. In blender punem iaurtul si apa rece. Mixam pana cand amestecul este omogem. Adaugam sare dupa gust si mai mixam putin. Ayran-ul este gata.
Ayran-ul se serveste in pahare individuale sau in carafe de sticla din care fiecare isi toarna pahar dupa pahar pana cand isi astampara setea sau pofta. Din ingredientele mentionate ies doua portii generoase. Daca doriti sa fie mai gros, puteti reduce cantitatea de apa, in caz contrar o mariti. Noua ne-a placut asa cum a iesit si nu a fost nevoie sa modific reteta.
Sa aveti pofta!
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu