ALTE DESERTURI

TURTA DULCE CU FAINA DE ALAC


     Intr-o zi de sambata, pe cand urmaream impreuna cu fetita mea o emisiune pentru copii, a fost prezentata aceasta reteta. Mi-a atras atentia imediat pentru ca faina de alac sau de grau spelta este foarte intrebuintata in Slovacia zilelor noastre si prin urmare in foarte multe retete se intrebuinteaza aceasta faina in locul celei clasice. Maria m-a rugat: "Mami, vrei sa facem si noi?", imediat am spus da. A doua zi de dimineata am incercat aceasta reteta si pot sa va spun ca am facut-o deja de mai multe ori. Turta dulce este moale si gustoasa, in recipiente inchise ermetic se pastreaza proaspata pana la o luna.

ALTE RETETE DE TURTA DULCE

TURTĂ DULCE DE PARDUBICE

TURTĂ DULCE

TURTA DULCE

     INGREDIENTE: 3 oua + un galbenus pentru uns
                                  125 g unt
                                  500 g faina de alac
                                  100 g zahar de cocos
                                  150 g miere de albine
                                  1 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu
                                  2 lingurite condimente pentru turta dulce
                                  nuci sau migdale pentru decor


     Intr-un castron  amestecam faina impreuna cu condimentele pentru turta dulce. Adaugam untul la temperatura camerei taiat cubulete, mierea, ouale, zaharul si bicarbonatul de sodiu. Framantam pana se incorporeaza toate ingredientele. Aluatul este moale, neted, nelipicios.


     Pe suprafata de lucru presarata cu faina, intindem aluatul in foaie nu foarte subtire. Decupam turta dulce cu forma care ne place. Noi am folosit o forma micuta clopotel, pestisor si cizmulita.
     Asezam turta dulce in tava tapetata cu hartie de copt. Am decorat turta dulce cu migdale si jumatati de nuca. Ulterior ungem turta dulce cu galbenus de ou batut si amestecat cu putina apa.


     Coacem turta dulce in cuptorul incins la 170°C pentru 7 minute. Durata de coacere este orientativa, fiecare isi cunoaste cuptorul si poate decide singur dupa 7 minute daca turta dulce este coapta sau daca mai trebuie lasata la cuptor.


     Dupa ce s-a racit putem servi. Turta dulce este moale, foarte potrivita si pentru dulcele din pachetelul de la scoala al copiilor dvs.




     Sa aveti pofta dragi prieteni!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.