PREPARATE CRACIUN

NUCI CU CACAO UMPLUTE



     Nucile umplute sunt vedeta fiecarei mese festive. In anii copilariei petrecuti in Romania nu era masa de sarbatoare fara cozonac, nuci umplute si prajitura alba ca zapada. Astazi va propun sa va aromati bucataria cu o reteta noua de nuci umplute, de aceasta data nuci cu cacao si crema cu migdale.

     INGREDIENTE: Aluat coji de nuca: 300 g faina
                                                               200 g unt
                                                               120 g zahar pudra
                                                               1 ou mare
                                                               2 linguri cacao
                                                               1 lingurita scortisoara macinata
                                                               1 lingura rom
                                                               100 g nuci macinate

                                Crema cu migdale: 150 g unt
                                                               100 g zahar pudra
                                                               20 g budinca de vanilie, praf (1/2 plic)
                                                               250 ml lapte
                                                               80 g migdale macinate




     Pregatirea cojilor de nuca: Intr-un castron punem faina si adaugam pe rand si celelalte ingrediente. Framantam un aluat care nu se lipeste si din care modelam bilute micute de aluat. Din experienta stiu ca formele de nuci sunt de dimensiuni diferite, asadar fiecare isi modeleaza bilutele din aluat de dimensiunea potrivita formei sale de nuci.


     Tapetam aragazul cu folie de aluminiu pentru a evita murdarirea lui excesiva si purcedem la coacerea cojilor de nuca. Forma o incindem pe flacara aragazului si o vom unge cu ulei cu ajutorul unei pensule de silicon. Punem cate o biluta de aluat in fiecare forma de nuca, inchidem forma si coacem aproximativ cate 2 minute pe fiecare parte.


     Rasturnam cojile de nuca coapte intr-un castron.


     Dupa ce se racesc se curata pe margine de aluatul in exces; de aceasta data aceste surplusuri de aluat le-am aruncat si nu le-am adaugat in crema.




     Pregatirea cremei: Din lapte si praful de budinca se pregateste budinca de vanilie. Cand se ingroasa si incepe sa clocoteasca se ia de pe foc. Se amesteca pana se raceste pentru a nu se forma crusta la suprafata.
Untul se freaca spuma cu zaharul pudra dupa care se incorporeaza treptat budinca de vanilie. La sfarsit se adauga migdalele macinate.


     Jumatatile cu nuca se umplu cu crema si se lasa asa pana a doua zi. Acest mod de a umple nucile l-am adoptat singura cand am descoperit ca in timp cojile de nuca absorb umiditatea cremei si ulterior au foarte putina crema. De aceea le las asa de seara pana dimineata, ulterior le mai ung cu putina crema si le lipesc doua cate doua.






     Servim nucile pudrate cu zahar pudra. Sunt foarte gustoase, si noua si copiilor ne-au placut foarte mult.






     Sa aveti pofta si spor in toate!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.