DULCETURI SI COMPOTURI

DULCEATA DIN FLORI DE SALCAM

 

     Datorita unei prietenii mai noi, dar si cu dor de gatit si de bucatarie am ajuns sa fac aceasta dulceata.
     Sunt la  Alexandria pe ultima suta de metri de stat aici, si tot asa cum incerc sa retraiesc copilaria pierduta, dar si viata la tara, am luat decizia de a ma ocupa de lucruri pe care s-ar putea ca mult timp de acum incolo sa nu le mai incerc. Asa ca am inceput sa adun musetel si sa-l usuc pentru ceaiul din timpul iernii, si asta, tot la sugestia prietenei mele. Dar sa nu va mai impui capul cu nebunii, ce mai, viata la tara este fermecatoare intr-un cuvant. Iata reteta:

                                240 gr petale de flori de salcam
                                750 ml apa
                                2 kg zahar
                                2 lingurite sare de lamaie sau suc de lamaie


   
     Se aleg petalele florilor de salcam, care se spala sub jet de apa rece.



     Se pune apa la  fiert si se oparesc aceste petale timp de un minut, dupa care se pun la scurs in strecuratoare. Separat se face un sirop din apa si zahar peste care se rastoarna petalele oparite.


     Se amesteca si se lasa la fiert la foc mic pina capata consistenta dorita.
     La final arata ca mai jos.






Este foarte aromata si gustoasa. Se pare ca si un sirop din flori de salcam ar fi nemaipomenit.

     Va doresc spor la preparat!
     Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.