Vineri am vrut sa ii fac o surpriza lui Luky cind vine de la gradinita si in acelasi timp am vrut sa incerc si mixerul Kitchen Aid. M-am gandit sa fac o cantitate mai mica de aluat si asa m-am hotarat la aceste fursecuri braduti a caror reteta am luat-o de pe blogul Laurei Adamache.
Reteta in sine a aluatului este foarte buna si gustoasa, fursecurile sunt fragede si aromate.
INGREDIENTE: 250 g unt
1 baton vanilie de Bourbon - Dr. Oetker
125 g zahar pudra
2 galbenusuri
1 albus
50 g amidon
300 g faina
un varf sare
un varf colorant alimentar verde (optional)
1 pliculet zahar vanilat - Dr. Oetker
fulgi de zapada din zahar pentru decor - Dr. Oetker
un pistol de biscuiti, forma bradut
Am preparat aluatul cu mixerul asa cum am specificat mai sus.
In mod normal procedam asa: mixam spuma untul la temperatura camerei amestecat cu zaharul pudra si semintele batonului de vanilie.
Adaugam galbenusurile, albusul, culoarea gel verde si mixam pana se incorporeaza complet in crema de unt. La sfarsit adaugam faina, amidonul si un varf de sare. Amestecam rapid aluatul si il dam pentru 30 minute la rece.
Coacem fursecurile in tava de aragaz neunsa si fara hartie de copt. Aluatul are destula grasime in compozitie si fursecurile nu se lipesc de tava. Se desprind chiar foarte usor din tava atat calde, cat si reci.
Dupa racire, se umple pistolul de biscuiti cu aluat.
Il asezam in pozitie verticala in tava (il lipim de tava) si strangem o data de manerul pistolului. Aceasta este metoda corecta de formare a fursecurilor. Am vazut si cateva inregistrari video unde se apasa pe manerul pistolului de doua ori, am incercat si asa insa cele mai frumoase figurine le-am obtinut prin strangerea manerului o singura data. Astfel s-a format primul nostru bradut; procedand identic umplem tava cu fursecuri. Pe fiecare bradut am aplicat cate trei fulgi de zapada din zahar. S-au comportat foarte bine la copt; nu se topesc si nu isi schimba forma.
Le coacem la 180°C in cuptorul preincalzit, pentru 10 minute.
Zaharul vanilat l-am macinat cu ajutorul rasnitei de cafea. Astfel am obtinut un zahar pudra vanilat cu care am presarat bradutii.
Bradutii se pot pastra in doze de metal inchise ermetic.
Luky a fost foarte incantat de fursecuri; noi le-am servit a doua zi la cafea. Sunt absolut delicioase.
Va multumesc frumos tuturor,
Nico
Update: 28.12.2012. Cu aceasta reteta am castigat un card cadou la Kaufland in valoare de 50 eur.
Ce frumosi sunt...
RăspundețiȘtergereMultumesc Rocsy. Pup, Nico
ȘtergereSunt foarte dragalasi!
RăspundețiȘtergereMultumesc frumos Alina. Bine ai venit pe la noi! Nico
ȘtergereCe frumosi braduti ai pregatit Nico! Au fost cu siguranta o surpriza minunata pentru copilasii tai.
RăspundețiȘtergereSa va bucurati de noul mixer si de toate bunatatile pe care urmeaza sa le pregatiti impreuna!
Te pup si va doresc o saptamana frumoasa!
Multumesc frumos Antonia. Ma bucur ca ti-au placut...a fost asa o inspiratie de moment, rapida si care a placut tuturor celor din familie. O seara frumoasa, Nico
ȘtergereSunt tare, tare frumosi!!
RăspundețiȘtergereMersi Paula.
ȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereUnde as putea gasi acest pistol pentru braduti? Arata foarte frumos! :)
Buna ziua! Daca cautati pe google "pistol biscuiti" o sa gasiti mai multe tipuri si veti avea de unde alege. Spor la bucatarit, Nico
ȘtergereBuna ziua!
RăspundețiȘtergereUnde as putea gasi acest "pistol" pentru braduti?