O reteta foarte originala inspirata de la japonezi unde fasolea rosie se foloseste si in prepararea dulciurilor. De cind am descoperit aceasta reteta gandul mi-a fost in permanenta la ea. Weekendul a venit si odata cu el si aceasta prajitura care ma innebunise. Are o dulceata aparte, un miros fin de cafea si totodata ne ofera si un echilibru nutritional garantat.
INGREDIENTE: 200 g fasole rosie din conserva Bonduelle
110 g ciocolata de menaj
80 g faina
100 g zahar
1 lingurita praf de copt
4 oua
2 lingurite de cafea solubila
100 g unt
100 g nuci faramitate
Fasolea rosie din conserva Bonduelle o scurgem si apoi o trecem sub un jet de apa rece. O lasam la scurs in strecuratoare. Dupa ce s-a scurs o punem la mixat pana devine pasta.
Intr-un castron punem faina, zaharul si praful de copt. Adaugam ouale si amestecam.
Ciocolata o topim in cuptorul cu microunde sau la bain-marie. Cind este fluida o amestecam cu grija peste amestecul din castron. Adaugam untul topit, piureul de fasole rosie, cafeaua solubila si nucile maruntite. Amestecam usor pana obtinem un amestec omogen.
Tapetam o tava cu hartie de copt si turnam compozitia obtinuta. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 40 minute.
Dupa ce s-a copt si racit taiem prajitura in bucati de marime medie si servim. Putem servi impreuna cu cirese glasate, bucati de fructe si sos de cirese. Este absolut minunata, o combinatie inedita care va va surprinde cu siguranta.
Sa aveti pofta,
Nico
Nico....fasole rosie la prajituri ???
RăspundețiȘtergereMa uimesti fata draga....dar arata asa de bine !
Bravo !
Te tzuc cu drag si duminica relaxanta in continuare !
Buna Sidy...da, fasole rosie...de aceea m-a intrigat si pe mine si ma gandeam mereu la ea...in final au mancat din ea si colegii de servici si a primit ok-ul si din partea lor. Te pup cu drag, Nico.
RăspundețiȘtergere