PASCA BICOLORA
Pentru ca mi-am dat seama ca nici Pasca facuta anul trecut de Paste nu este inca pe blog m-am hotarat sa o postez imediat. Asadar, aceasta Pasca a tronat pe masa noastra pe vremea "concursului Delimano" si a fost foarte apreciata, mai ales de mine...haha, care sunt mare iubitoare de ciocolata. As fi adaugat toata cacaua din casa pentru a fi sigura ca o sa fie destul de ciocolatoasa.
INGREDIENTE: 2 galbenusuri
2 oua
230 ml lapte
45 ml ulei
2 linguri rom
150 g zahar
30 g cacao
550 g faina
20 g gris
1 plic zahar vanilat
1 galbenus pentru uns
1 plic drojdie uscata
coaja rasa de la o lamaie
400 g branza dulce
100 g stafide
Intr-un castron se pune faina si drojdia uscata. Se adauga laptele, galbenusurile, uleiul, coaja rasa de la o jumatate de lamaie si zaharul. Framantam un aluat moale. In 2/3 din acest aluat amestecam 30 gr cacao si framintam pina se incorporeaza si avem un aluat omogen. Lasam la dospit ambele aluaturi si intre timp pregatim umplutura.
Branza dulce se amesteca cu zahar dupa gust, zaharul vanilat, ouale, coaja rasa de la o jumatate de lamaie, romul, grisul si stafidele. Stafidele pot fi puse la inmuiat in rom. Eu le pastrez intr-un borcan (la rece) si le acopar cu rom. Astfel am de fiecare data stafide inmuiate si oricand gata de a prepara ceva cu ele. In cazul in care folositi stafide inmuiate in rom si aveti un borcanel ca al meu puteti renunta la cele doua linguri de rom. S-ar putea sa fie foarte puternica aroma romului si apoi sa nu va fie pe plac. Amestecam bine si dam umplutura la rece pana o vom folosi.
Ungem o forma rotunda cu ulei. Aluatul fara cacao il intindem intr-o foaie rotunda de marimea formei sau a cratitei in care coacem pasca. Aluatul fara cacao il impartim in trei si formam din fiecare bucata de aluat cate un rulou. Cele trei rulouri le impletim intre ele. Impletitura rezultata o punem in tava peste foaia de aluat, de jur imprejur, ca un cerc. Lasam pasca la dospit 45 minute. Dupa ce s-a dospit, turnam in mijloc umplutura de branza dulce,
-->
ungem bine impletitura de aluat cu galbenus de ou si introducem pasca in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 45 – 50 minute. Cind s-a copt o scoatem din cuptor si o lasam la racit,
dupa care putem taia si servi.
Paste fericit si o primavara frumoasa!
Nico
-->
Ce bunatate Nico !!!!!
RăspundețiȘtergereAmintiri, amintiri....dar frumoase !
Sfintele sarbatori sa iti aduca bucurie in suflet, pace in casa si belsug pe masa .
Un Paste fericit sa ai !
Da Sidy...cata dreptate ai. A fost pentru noi o perioada putin stresanta, .. frumoasa totusi. Placute amintiri, mai ales ca acum ne leaga prietenii frumoase pe cateva dintre noi. Un Paste fericit si tie iti doresc, multe bucurii si multa sanatate pana la adanci batraneti! Te pup, Nico.
Ștergere