Salutare,
Sunt tare nefericita pentru ca numai dispun de timpul necesar incat sa pot posta o reteta saptamanal. Cu toate acestea, reteta de fata este nou nouta si ne-a rasfatat papilele gustative in acest weekend.
Tocmai de aceea ma grabesc sa o si postez pe blog; poate, poate mai prind un loc in concursul organizat de Teo Kitchen.
INGREDIENTE: 500-600 g file de ton
1 plic de sos cu stridii de primavara Blue Dragon
500 g cartofi baby noi
3 linguri ulei de masline extravirgin Costa D’Oro
1/2 lingura otet de vin alb
3 linguri maioneza
5 cepe verzi
sare si piper dupa gust
Cartofii ii spalam bine si ii punem la fiert in coaja in apa cu sare. Ii fierbem pana sunt moi.
Intre timp vom incalzi intr-o tigaie grill o lingura de ulei de masline extravirgin Costa D’Oro si vom praji la foc iute pe ambele parti fileurile de ton cate 2-3 minute. Le scoatem din tigaie si le lasam sa se odihneasca 10-15 minute.
Intr-o tigaie wok turnam sosul de stridii si il incalzim impreuna cu 2-3 fire de ceapa.
Ceapa o taiem oblic. Cind sosul incepe sa bolboroseasca il turnam peste fileurile de peste,
acoperim cu folie de aluminiu si lasam la loc cald pana terminam salata de cartofi si putem servi.
Cartofii ii taiem in jumatati sau in sferturi in cazul in care aveti niste cartofi mai maricei. Saram si piperam dupa gust, adaugam uleiul de masline, otetul de vin, maioneza si ceapa verde ramasa taiata de asemenea oblic. Amestecam si putem servi.
Servim fileurile de ton cu sosul de stridii si salata de cartofi. Absolut delicios!
Pofta buna,
Nico
Tare-mi mai place sosul de stridii de la Blue Dragon si ce ai"creat" tu aici e minunat !
RăspundețiȘtergereFelicitari !
Te tzuc cu drag si sa ai o saptamana incarcata cu multe realizari !
Sidy, in scurt timp o sa te declar "Cea mai simpatica comentatoare". Comentariile tale vin si imi inveselesc zilele, ma bucura si ma binedispun. In acelasi timp ma bucur ca ti-a placut reteta mea, sincer poate ca a fost mult mai bun decat lasa sa se vada fotografiile. Iti multumesc si iti doresc o saptamana pe masura gandurilor tale bune si frumoase. Nico
ȘtergereChiar arata bine, sosul ala e demential...ii da 'stralucire' preparatului!
RăspundețiȘtergereMultumesc Paula. Sa stii ca ai dreptate, fara sosul acela, ar fi fost bun, dar sosul este precum "cireasa de pe tort". O zi frumoasa iti doresc! Nico
ȘtergereFantastic arata! Tot blogul, nu numai reteta de astazi. Mult succes la concurs!
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona, ma bucur ca ti-a placut blogul nostru. Si tie bafta si succese in tot ceea ce ti-ai propus. Nico
Ștergere