Bun gasit!
Timpul trece repede si asa se face ca a inceput si sezonul caiselor. Nu am putut rezista tentatiei cind am zarit primele caise la piata si m-am aprovizionat imediat cu 1 kg.
INGREDIENTE: 6 oua
370 g zahar
150 ml ulei
150 ml apa
370 g faina
1 praf de copt
1 plic zahar vanilat
500 g caise
Caisele le spalam si le taiem in jumatati daca sunt micute, sau in sferturi daca sunt mari si carnoase ca cele folosite de mine.
Albusurile se separa de galbenusuri.
Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza. Mixam in continuare adaugand uleiul, apa, si la final faina si praful de copt.
Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste frumos.
Dupa coacere lasam prajitura sa se raceasca, portionam si presaram cu zahar pudra din abundenta.
Servim cu pofta. Este foarte aromata si gustoasa.
Pofta buna,
Nico
Deja mi-ai facut o pofta ca am sa incerc si eu reteta!
RăspundețiȘtergereBrandusa, ma bucur ca ne-ai vizitat si ca te-ai hotarat sa va indulciti cu o prajitura buna cu caise de la noi. Te pup, Nico
ȘtergereNico esti o fericita ! La voi e deja vara daca aveti caise.....
RăspundețiȘtergereEste intr-adevar prajitura copilariei, indiferent cu ce fructe este facuta.
Minunat arata.
Te tzuc cu drag !
Sidy, la noi este foarte frig, bate vantul foarte puternic ca in toiul iernii, Dunarea se revarsa...sunt deja inundate multe obiective de pe cursul Dunarii....asa ca vara este la mare departare de noi. Dar caise proaspete si gustoase ...am gasit. Acum Dumnezeu stie de prin ce tara le-au adus, pentru ca sigur de la noi nu sunt. Te pup cu drag, Nico.
RăspundețiȘtergereIncredibil cat de frumos arata. Chiar ma intrebam cum sa fac sa-mi iasa pandispanul alb-alb :) Si la Constanta au aparut caisele. N-or fi romanesti, dar ce mai conteaza :)
RăspundețiȘtergereMultumesc Simona. Ma bucur ca iti place prajitura, este foarte gustoasa. O zi minunata sa ai, Nico
Ștergere