TORTURI SI PRAJITURI

PANDISPAN CU CAISE



     Bun gasit!

     Timpul trece repede si asa se face ca a inceput si sezonul caiselor. Nu am putut rezista tentatiei cind am zarit primele caise la piata si m-am aprovizionat imediat cu 1 kg.

Decizia sa fac aceasta prajitura am luat-o imediat, mai ales ca este o prajitura foarte usoara. Este de fapt prajitura pe care ne-a facut-o bunica in copilarie, ba cu caise, cirese sau visine, de fiecare data la fel de delicioasa.

     INGREDIENTE: 6 oua
                                370 g zahar
                                150 ml ulei
                                150 ml apa
                                370 g faina
                                1 praf de copt
                                1 plic zahar vanilat
                                500 g caise


     Caisele le spalam si le taiem in jumatati daca sunt micute, sau in sferturi daca sunt mari si carnoase ca cele folosite de mine.
     Albusurile se separa de galbenusuri.
     Batem albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam zaharul si zaharul vanilat si mixam pana obtinem o spuma tare. Se adauga galbenusurile si se incorporeaza. Mixam in continuare adaugand uleiul, apa, si la final faina si praful de copt.

     Pregatim tava in care coacem prajitura pe care o ungem cu ulei si o presaram cu faina sau putem folosi hartie de copt. Turnam aluatul obtinut in tava si asezam fructele peste aluat.


     Coacem prajitura in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste frumos.


     Dupa coacere lasam prajitura sa se raceasca, portionam si presaram cu zahar pudra din abundenta.



     Servim cu pofta. Este foarte aromata si gustoasa.

     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

6 comentarii :

  1. Deja mi-ai facut o pofta ca am sa incerc si eu reteta!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Brandusa, ma bucur ca ne-ai vizitat si ca te-ai hotarat sa va indulciti cu o prajitura buna cu caise de la noi. Te pup, Nico

      Ștergere
  2. Nico esti o fericita ! La voi e deja vara daca aveti caise.....
    Este intr-adevar prajitura copilariei, indiferent cu ce fructe este facuta.
    Minunat arata.
    Te tzuc cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  3. Sidy, la noi este foarte frig, bate vantul foarte puternic ca in toiul iernii, Dunarea se revarsa...sunt deja inundate multe obiective de pe cursul Dunarii....asa ca vara este la mare departare de noi. Dar caise proaspete si gustoase ...am gasit. Acum Dumnezeu stie de prin ce tara le-au adus, pentru ca sigur de la noi nu sunt. Te pup cu drag, Nico.

    RăspundețiȘtergere
  4. Incredibil cat de frumos arata. Chiar ma intrebam cum sa fac sa-mi iasa pandispanul alb-alb :) Si la Constanta au aparut caisele. N-or fi romanesti, dar ce mai conteaza :)

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc Simona. Ma bucur ca iti place prajitura, este foarte gustoasa. O zi minunata sa ai, Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.