Astazi fiecare dintre noi este presat de lipsa timpului, asa simtim si de cele mai multe ori asa este. De aceea incercam pe cat posibil sa acordam cat mai mult timp activitatilor preferate, activitatilor si angajamentelor sociale si cat mai putin timp celor pe care suntem nevoiti sa le prestam. Pentru mine gatitul este o pasiune, dar nu fiecare dintre noi gaseste in aceasta activitate bucurie si implinire sufleteasca. Din acest motiv, astazi avem o reteta rapida si foarte gustoasa, o reteta pentru gurmanzii grabiti si vesnic in alerta. Reteta este din cartea Nigellei Lawson, Nigella Express.
INGREDIENTE: 2 linguri ulei de masline
300 g ficatei de pui
130 g rucola sau baby spanac
1 lingura otet de sherry
sare de mare
1 lingura sirop de artar
Ficateii de pui ii spalam si ii curatam de pielite. Ii prajim in uleiul de masline incins pentru 7-8 minute, intorcandu-i pe ambele parti pentru a se pregati uniform.
Rucola sau baby spanacul (nu sunt asa mare fan rucola de aceea am preferat spanacul in locul rucolei) le spalam si le uscam intre servetele absorbante. Pe fiecare farfurie cream un pat de frunze de rucola sau spanac.
Dupa ce ficateii sunt facuti ii scoatem cu o paleta pe o farfurie. In grasimea ramasa din tigaie adaugam siropul de artar si sherry otetul. Lasam pe foc pana cind sosul se ingroasa si se reduce la jumatate.
Peste frunzele de salata asezam ficateii, presaram cu sare de mare sau cu sare roz de Himalaya cum am avut eu si stropim intregul preparat cu reductia din tigaie. Salata cu ficateii de pui poate reprezenta cina ideala in compania persoanei dragi. Sa aveti pofta!
Toate cele bune,
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu