ALTE DESERTURI

CLAFOUTIS CU CIRESE



     Stiti ca imi place Gordon Ramsay si ca apreciez retetele lui. Tot ce poarta semnatura marelui maestru, cel putin pentru mine, merita incercat. Aceasta a fost motivul pentru care m-am oprit la aceasta reteta de sezon cu cirese. Clafoutis este un desert frantuzesc cu cirese, o budinca crema realizata din lapte, oua, faina si zahar cu fructe, in general cu cirese.

     INGREDIENTE: 85 g fulgi de migdale sau faina de migdale
                               25 g faina
                               un praf sare
                               140 g zahar pudra
                               3 oua
                               4 galbenusuri
                               375 ml smantana dulce
                               375 g cirese fara samburi
                               unt pentru uns tava


     Fulgii de migdale ii prajim usor in tigaie si apoi ii macinam. Datorita faptului ca nu am reusit sa ii macin foarte fin, am trecut totul printr-o sita si diferenta aceasta am inlocuit-o cu faina de migdale cumparata. Se pare ca a fost obtinuta din migdale macinate cu coaja si de aceea clafoutis-ul nu are culoarea galbena aurie (cu toate ca am trecut prin sita si faina de migdale).




     Spalam ciresele si le scoatem samburii.
     Intr-un castron amestecam migdalele macinate, faina si sarea. Adaugam zaharul, ouale, galbenusurile si smantana. Amestecam cat sa omogenizam.
     Pentru copt am folosit o tava rotunda de tarta pe care am uns-o cu unt moale, am presarat ciresele,


     si apoi am turnat aluatul crema obtinut.


     Coacem in cuptorul incins la 180°C pana se rumeneste si clafoutis-ul este ferm.


     Autorul recomanda a se consuma cald, presarat cu zahar pudra. Dar si rece de la frigider este la fel de bun, dupa gustul meu chiar mai bun as zice. Ramane sa incercati si sa vedeti care varianta va incanta mai mult.




     Sa aveti pofta,
     Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.