PESTE

CREVETI CU USTUROI



"De origine catalana, acest fel de tapas simplu se serveste acum in intreaga Spanie. Folositi creveti proaspeti pentru a fi siguri ca veti obtine un preparat dulce si suculent. Mancati-i cu mana si nu uitati sa puneti la indemana un castron pentru cochiliile goale si boluri cu apa cu lamaie pentru spalat pe maini."

     Asa prezinta aceasta reteta Gordon Ramsay in cartea sa "Bucataria lumii". Creveti proaspeti nu am avut, dar am incercat cu creveti congelati si am fost super multumita de rezultat. Probabil ca ar fi iesit si mai bine cu creveti proaspeti, dar deocamdata nu am iesire la mare, iar in Dunare creveti nu gasesc . Chiar si cei care se vand in supermarcheturi ca si proaspeti, tot decongelati sunt.




     INGREDIENTE: 600 g creveti
                                4 linguri ulei de masline
                                5-6 catei de usturoi
                                2 ardei rosii uscati
                                sare de mare si piper negru
                                cateva frunze de patrunjel
                                o lamaie taiata sferturi


     Crevetii ii decongelam, ii clatim cu apa rece si ii lasam la scurs intr-o strecuratoare.
     Usturoiul si ardeii uscati ii tocam marunt.


     Incindem uleiul de masline intr-o tigaie mare. Adaugam usturoiul, ardeii uscati, putina sare si piper.


     Prajim totul la foc mic aproximativ 1 minut pana cand usturoiul incepe sa se rumeneasca. Adaugam imediat crevetii in tigaie, marim flacara si ii prajim pe fiecare parte aproximativ un minut si jumatate pana devin opaci si de un rosu aprins.


     Asezam crevetii pe un platou cald sau pe farfurii, turnam deasupra uleiul cu usturoi din tigaie si presaram cu patrunjelul verde tocat.


     Servim imediat cu felii groase de lamaie si cu paine prajita.










     Sa aveti pofta dragii mei!
     Nico





Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.