Bun gasit,
Dupa o saptamana de vacanta petrecuta in Romania, dupa o intalnire foarte gustoasa cu una dintre cele mai vechi blogerite din Romania (despre acest aspect voi scrie in viitor mai pe larg) si dupa inca cateva zile de repaus, reiau astazi activitatea pe blog cu o supa de rosii pregatita dupa reteta unei tipe ce traieste in India. Reteta este indiana, autentica 100% si ne-a placut foarte mult, amandoi copii mei au golit cu succes doua zile la rand farfuriile cu aceasta supica.
INGREDIENTE: 6 rosii mari
4 linguri ulei de masline
6 catei de usturoi
1 lingurita chimion
30 boabe de piper negru
1 l apa
sare dupa gust
1 praf de curcuma
coriandru proaspat pentru presarat la servire (nu am avut)
2 cepe potrivite
In uleiul de masline incins prajim pret de un minut chimionul, boabele de piper negru si usturoiul taiat rondele. Adaugam ceapa taiata cubulete, amestecam si calim pana ceapa se inmoaie (nu pana devine aurie).
Adaugam rosiile decojite si taiate cubulete. Acoperim si lasam sa fiarba pentru 15 minute la foc mediu. Dupa fierbere lasam sa se raceasca.
Cu ajutorul unui mixer vertical vom pasa amestecul de rosii. Adaugam apa si strecuram toata supa printr-o sita deasa. Daca nu aveti copii in familie puteti sari aceasta etapa; mie mi-a fost teama sa nu fie foarte aromata sau foarte picanta si de aceea am eliminat condimentele in exces.
Turnam supa strecurata in oala, aducem la punctul de fierbere, adaugam un varf de curcuma si putem servi. De data aceasta nu am avut crutoane de paine prajita si de aceea am servit supica cu painica proaspata. Foarte buna, total iesita din tipar, dar gustoasa si sanatoasa.
Sa aveti pofta,
Nico
Cred ca e delicioasa! Trebuie sa o incerc!
RăspundețiȘtergereM-as bucura daca ai incerca-o, te pup. Nico
Ștergere