ALTE DESERTURI

TORT CU MERE SI PISCOTURI



     Din capitolul "Primii pasi in bucatarie" face parte si aceasta reteta de tort cu mere de post. Toate aceste retete au fost postate pe un blog mai vechi, primul meu blog care mi-a fost sters de catre cei care gazduiau acel domeniu. Asa s-a nascut cel de al doilea blog, respectiv acesta unde ne gasim acum. Pentru ca multe retete, chiar numai am puterea sa le refac cu fotografii, am decis sa le postez si aici sub aceasta denumire de "Primii pasi in bucatarie". Sunt amintirile mele si imi sunt dragi.




     Aceasta reteta este foarte gustoasa si poate fi facuta in orice forma, chiar si in tava de aragaz. La vremea respectiva am facut-o in tava de tort deoarece prietena noastra unde am vazut reteta asa o avea facuta, mi-a placut si am copiat si eu opera ei.

     INGREDIENTE: 1 kg mere
                                400 ml apa
                                6 linguri de zahar
                                2 plicuri de budinca de vanilie
                                1 pliculet zahar vanilat
                                1 punga de piscoturi rotunde
                                ciocolata de menaj pentru decor

     Merele le curatam de coaja si le radem pe razatoarea mare.


     Le punem intr-o cratita impreuna cu jumatate din cantitatea de apa si le fierbem pana merele se inmoaie. Adaugam zaharul si zaharul vanilat.
     Intr-un castron amestecam cele 2 plicuri de budinca cu apa ramasa si le turnam peste merele din cratita. Lasam pe foc pana se ingroasa.


      Intr-o forma rotunda de tort sau intr-o tava asezam un strat de piscoturi rotunde ca in imagine.


     De preferat este sa tapetam peretii vasului cu folie de aluminiu sau folie alimentara. In cazul in care folosim o tava dreptunghiulara, nefiind foarte inalta numai este nevoie sa tapetam vasul; prajitura poate fi scoasa usor din forma si asa.
     Peste stratul de piscoturi intindem in strat uniform jumatate din cantitatea de mere.


     Asezam un alt strat de piscoturi, merele ramase si la final inca un strat final de piscoturi.


     Peste aceste piscoturi turnam ciocolata topita si dam tortul la rece pana a doua zi. Inainte de servire presaram cu carlionti de ciocolata.



     Este un desert rapid si gustos. Se preteaza foarte bine si in post, putind fi pregatit si cu biscuiti.

     Pofta buna,
     Nico





Nicoleta Grófová

5 comentarii :

  1. Ce bine arata! unde gasesc piscoturi rotunde?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ale mele sunt luate de la Kaufland si am inteles ca se gasesc si in Romania tot la Kaufland...am vazut retete cu astfel de piscoturi la fete pe net si specificau ca erau luate din Kaufland...sa aveti spor in toate :)

      Ștergere
  2. Multumesc pt raspuns o zi faina!

    RăspundețiȘtergere
  3. Numai cu piscoturi rotunde se poate face tortul?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Am vazut retete asemanatoare pe saiturile din Romania facute cu biscuiti. Eu am incercat-o numai cu piscoturi din aceastea rotunde. Ma gandesc ca piscoturile Savaiordi sunt fine, afanate, si ma gandesc sa nu se lase de la greutatea cremei cu mere, nu stiu, poate gresesc. Dar piscoturi rotunde se gasesc si in Romania, am auzit fetele, nu stiu exact la ce lant de magazine, dar sigur se gasesc. Sarbatori fericite! Nico

      Ștergere

Un produs Blogger.