TORTURI SI PRAJITURI

PRAJITURA CU FOI NAPOLITANA SI CREMA CARAMEL



     Prajitura copilariei mele, o prajitura dulce si aromata de care imi amintesc mereu. Stiu ca atunci cind o facea mamaia eram cea mai fericita. Gustul ei deosebit ma urmareste si astazi, la multi ani distanta de acele intamplari.





     INGREDIENTE: un pachet de foi de napolitana

                                     CREMA CARAMEL: 200 g nuca macinata
                                                                           200 g unt sau margarina
                                                                           3 oua
                                                                           400 gr zahar
                                                                           1 lingurita esenta de rom


     Prepararea cremei: Se freaca bine 200 gr de zahar cu untul sau margarina, se adauga ouale si nuca macinata. Se amesteca.


     Separat, se topeste intr-o cratita restul de zahar peste care turnam cind am obtinut caramelul, compozitia de mai sus. Amestecam si lasam pe foc pina se topesc bucatile de caramel ce se formeaza. La sfarsit adaugam esenta de rom. Lasam la racit pentru 30 minute.


     Prajitura o asamblam pe un platou sau farfurie rotunda in functie de forma foilor. In cazul meu, pe un platou, am asezat prima foaie de napolitana peste care am turnat crema caramel.




     Am nivelat bine si asezat inca o foaie napolitana pe care am presat-o usor. Procedam asa pina cind terminam crema. Eu am folosit numai 4 foi de napolitana, iar prajitura a avut o inaltime medie.


     Dam prajitura la frigider pina a doua zi si o acoperim cu un tocator de bucatarie pentru a se presa putin foile sub greutatea tocatorului. Dar, fiti atente sa nu miroasa a ceapa sau usturoi pentru ca sigur prajitura va imprumuta un miros usor.
     Taiem prajitura a doua zi si o servim cu placere, alaturi de ginduri si sentimente din trecut.


     Pofta buna,
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.