CARNE SI MANCARURI CU CARNE

CIGÁNSKA (SANDWICH "FRIPTURA TIGANEASCA") - specialitate slovaca



     Pentru cei interesati de un sandwich dumnezeiesc, pentru iubitorii de carne, iata, vine special din Slovacia "Sandwichul Friptura tiganeasca".




     INGREDIENTE: 4 felii de ceafa de porc fara os
                                4 cepe mari
                                4 chifle cumparate sau facute in casa
                                un borcan mustar
                                ulei pentru prajit
                                sare dupa gust
                                condimente: seminte de mustar macinate, praf de usturoi, piper negru macinat, oregano, boia de ardei dulce


     Ceafa de porc se fragezeste batind-o cu batatorul de carne. Saram si condimentam fiecare bucata de carne pe fiecare parte, invelim cu folie alimentara farfuria cu carne si dam la frigider pentru cateva ore. Referitor la condimentarea carnii, eu am folosit un plic de condimente mix special pentru acest preparat. Condimentele specificate mai sus sunt continute de pliculetul meu. Deci, va puteti prepara acest amestec, folosind cate o lingurita din fiecare condiment, amestecati bine si apoi cu acest mix de condimente presarati carnea de porc.


     Ceapa o taiem rondele.
     Dupa cele cateva ore de lasat in frigider carnea, luam o tava mai adinca in carne turnam ulei cat sa acopere tava. Incindem acest ulei pe aragaz (am pus tava pe aragaz aprinzind 2 ochiuri ale aragazului) si cind este bine incins, adaugam 1-2 bucati de carne in functie de marimea tavii in care veti praji si ceapa rondele.


     Prajim carnea cate 8-10 minute pe fiecare parte. Ceapa ar trebui numai sa se patrunda putin, nu trebuie sa fie moale si nu o veti praji pina se rumeneste.


     Separat luam chiflele si le taiem pe jumatate. Ungem prima jumatate de chifla cu mult mustar, presaram ceapa prajita din abundenta si apoi asezam o felie de carne.


      Acoperim cu cealalta jumatate a chiflei, dam pe farfurie si servim.


     Se poate servi cu castraveti murati, dar in general, se serveste numai asa simplu, cu mult mustar.
     Este o reteta numai buna pentru un prinz sau o cina rapida.


      Va multumesc si va doresc spor la preparat,
      Nico




      PS: Am facut chiar si ambalaje de hartie pentru sandwich-uri. Va atasez o fotografie a ambalejelor mele sugubete.


Nicoleta Grófová

1 comentarii :

  1. Delicios! Am mâncat și la Bratislava dar acum am făcut și eu după rețeta ta.... o minunăție!

    RăspundețiȘtergere

Un produs Blogger.