Chiflele acestea au fost facute special pentru reteta ce va urma. Le-am improvizat din reteta aluatului pentru pizza si au fost exact ce ne-am dorit. Pufoase si moi, au mers de minune cu specialitatea slovaca Cíganská.
INGREDIENTE: aluat pentru pizza
1 galbenus de ou
seminte de susan
Reteta aluatului de pizza o gasiti aici .
Dupa ce preparati aluatul asa cum este specificat in reteta, il lasam la dospit si apoi il intindem cu sucitorul pe planseta de lucru. Am ales sa tai aluatul cu un capac de la o oala de bucatarie pentru a avea o forma cat mai rotunda. Marimea chiflei ramine la alegerea dvs. Pe ultima am modelat-o cu mana...de aceea este asa mai desucheata. :)
Chiflele le asezam in tava tapetata cu hartie de copt. Ungem aluatul cu galbenus de ou si presaram cu seminte de susan din abundenta.
Coacem chiflele in cuptorul incins la 200°C pina se rumenesc frumos pe deasupra.
Le servim cind s-au racit, umplute dupa preferinta.
Pofta buna,
Nico
PS: Aceste chifle le-am servit umplute ca in reteta Cigánska.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu