INGREDIENTE: 1 punga de piscoturi "Savoiardi Balocco"(se pot folosi de care doriti)
1 punga de piscoturi rotunde (optional, de la Kaufland)
cacao pentru pudrat
fulgi de ciocolata pentru ornat (optional)
CREMA: 500 g mascarpone
250 ml smantana
250 ml frisca lichida
2 pliculete zahar vanilat
zahar pudra dupa gust
SIROP: 400 ml cafea fiarta tare
2 linguri lichior Amaretto
Intr-un castron se amesteca mascarpone, frisca lichida si smantana. Toate aceste trei ingrediente se omogenizeaza cu mixerul pina cind incep sa se formeze mici cocoloase. La o asemenea consistenta se adauga si zaharul vanilat si zaharul pudra dupa gust, amestecind inca putin, cat sa se incorporeze.
Intr-o tava de tort se aseaza un strat de piscoturi insiropate in siropul obtinut din ingredientele specificate, un strat de crema, un alt strat piscoturi insiropate (aici la mijloc eu pun piscoturi rotunde si acest strat il puteti face numai daca doriti) si inca un strat de crema daca ati ales si varianta cu piscoturile rotunde. Se poate renunta la stratul de piscoturi din mijloc, pe acestea cateodata le pun la varf pentru a obtine un efect mai deosebit. Cele doua tipuri de piscoturi le puteti combina cum doriti, dupa fantezia fiecareia.
Deasupra se pudreaza cu un strat generos de cacao, iar marginile tortului le putem imbraca cu fulgi de ciocolata. Se poate lasa si fara fulgii de ciocolata.
Se tine la frigider cel putin 6 ore inainte de servire. Tiramisu este si mai gustoasa daca este preparata cu o zi inainte de servire.
Este un tort excelent. Va recomand sa il incercati cu incredere.
Nico
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu