CARNE SI MANCARURI CU CARNE

MEDALIOANE DE PUI CU VINETE, DOVLECEI SI SOS DE ROSII



     Am mancat ceva asemanator intr-un restaurant si mi-a placut atat de mult incat am zis ca trebuie sa incerc si eu acasa combinatia. Am fost multumita de rezultat, de aceea va prezint si dvs reteta.




     INGREDIENTE: 1 vanata
                                1 dovlecel
                                2 rosii potrivite sau 4 rosii chery
                                800 g piept de pui dezosat
                                400 gr suc de rosii sau bulion
                                2 lingurite miere
                                50 ml ulei de masline
                                condimente: busuioc, oregano, piper negru, chimen
                                4 bete pentru frigarui
                                1 kg cartofi
                                1-2 graunti de usturoi 


     Vanata si dovlecelul se taie rondele, se sareaza si se pun intr-o sita pentru a se scurge sucul pe care il lasa de la sare.


     Pieptul de pui se feliaza in bucati nu foarte mari, care se sareaza si se condimenteaza cu piper negru.  Daca doriti puteti decupa cu o forma de prajituri (un pahar) pentru a avea bucatele de carne ca niste medalioane de aceleasi dimensiuni.



     Dovleceii si vinetele feliate le frigem pe ambele parti pe un gratar la flacara potrivita cu cativa stropi de ulei de masline.



     Cu pieptul de pui procedam la fel, adica il frigem pe gratar.


     Pregatirea sosului: Intr-o cratita turnam uleiul de masline, adaugam grauntii de usturoi feliati subtire si calim pina devin aurii.


     Adaugam sosul de rosii, mierea, saram si condimentam dupa gust cu piper si oregano.


     Eu am facut sosul mai dulcisor, in combinatie cu carnea si legumele este super bun.

     Pregatirea cartofilor: Cartofii se taie in cubulete mai mari,


     se pun in tava, se stropesc cu ulei, presara cu chimen si se coc la cuptor, amestecind cu grija sa nu ii faramam.


     Ii coacem pina se rumenesc.


     Se iau betele de frigarui si pe fiecare dintre acestea se aseaza o bucata de carne, o felie de vanata si o felie de dovlecel; reluam inca o data, iar la sfarsit adaugam in varf o jumatate de rosie sau o rosie Chery.  Dupa ce am asezat carnea si legumele pe bat il scurtam cu o foarfeca de bucatarie.




     Se aseaza pe farfurie batul de frigaruie cu carnea si legumele, stropim bine cu cateva linguri din sosul de rosii si servim cu cartofii cu chimen pregatiti la cuptor si salata de varza alba sau rosie.


     Va doresc pofta buna!
     Nico


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.