CAPSUNI

GEM DE CAPSUNI CU VANILIE



     Reteta este dintr-un retetar Dr. Oetker. Noi am fost incantati de acest gem, de aceea va prezint reteta si dvs.

     INGREDIENTE: 700 g capsuni
                               300 gr capsuni taiate cubulete
                               1 plic Gelfix Extra 2:1
                               500 gr zahar tos
                               1 baton de vanilie






     Capsunile le spalam si le mixam cu ajutorul mixerului.


     Intr-o cratita, turnam capsunile mixate si cele taiate.


     Punem cratita la fiert la foc mediu.
    Continutul plicului Gelfix il amestecam cu 2 linguri zahar si turnam amestecul peste capsuni.
    Batonul de vanilie il taiem pe lungime si il adaugam capsunilor. Dupa ce a inceput sa fiarba gemul il mai fierbem inca 10 minute. Pe o farfuriuta curata picuram cateva picaturi de gem si daca dupa racire este prea subtire adaugam 2 lingurite de sare de lamaie de la Dr. Oetker. Amestecam, mai fiebem inca 5 minute si apoi gemul il turnam in borcane curate si uscate.


     Inchidem borcanele si le intoarcem cu fundul in sus pentru 5 minute. Cind s-a racit gemul il putem depozita in camara.

     Spor la preparat va ureaza,
     Nico




     PS: Multiplicati ingredientele in functie de cantitatea de capsuni ce o detineti.


Nicoleta Grófová

0 comentarii :

Trimiteți un comentariu

Un produs Blogger.