Reteta este dintr-un retetar Dr. Oetker. Noi am fost incantati de acest gem, de aceea va prezint reteta si dvs.
INGREDIENTE: 700 g capsuni
300 gr capsuni taiate cubulete
1 plic Gelfix Extra 2:1
500 gr zahar tos
1 baton de vanilie
Capsunile le spalam si le mixam cu ajutorul mixerului.
Intr-o cratita, turnam capsunile mixate si cele taiate.
Punem cratita la fiert la foc mediu.
Continutul plicului Gelfix il amestecam cu 2 linguri zahar si turnam amestecul peste capsuni.
Batonul de vanilie il taiem pe lungime si il adaugam capsunilor. Dupa ce a inceput sa fiarba gemul il mai fierbem inca 10 minute. Pe o farfuriuta curata picuram cateva picaturi de gem si daca dupa racire este prea subtire adaugam 2 lingurite de sare de lamaie de la Dr. Oetker. Amestecam, mai fiebem inca 5 minute si apoi gemul il turnam in borcane curate si uscate.
Inchidem borcanele si le intoarcem cu fundul in sus pentru 5 minute. Cind s-a racit gemul il putem depozita in camara.
Spor la preparat va ureaza,
Nico
PS: Multiplicati ingredientele in functie de cantitatea de capsuni ce o detineti.
0 comentarii :
Trimiteți un comentariu